Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αποκλειστικό: Δε θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση»

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Δε θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση»

ΑΓΟΡΑ

Αποκλειστικό: Δε θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση»

ΑΓΟΡΑ

Η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου, με τις μειωμένες παραγωγές, την έλλειψη ημιαγωγών και τον πόλεμο στην Ουκρανία οδήγησε τους διοργανωτές στην απόφαση να ακυρώσουν την έκθεση αυτοκινήτου…

Advertisement
Advertisement

Η αγορά του αυτοκινήτου έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η δεκαετία 2010 – 2020 ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική αγορά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ το διάστημα 2020-2022, η πανδημία δημιούργησε επιπλέον προβλήματα. Ήταν μία διετία που ο κλάδος του αυτοκινήτου έδειχνε σημάδια ανάκαμψης αλλά λόγω της κατάστασης, η αγορά «πάγωσε» κάτι που είδαμε στις ταξινομήσεις.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και στις παλιές εποχές δεν ήρθε καθώς έκαναν την εμφάνισή τους νέα προβλήματα. Η υψηλή ζήτηση, οι περιορισμένες παραγωγές και η έλλειψη που εμφανίστηκε στους ημιαγωγούς, επιδείνωσαν την κατάσταση. Σα να μην έφταναν μόνο τα παραπάνω προβλήματα, ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, συμπαρασύροντας και την έκθεση «Αυτοκίνηση».


Ούτε τον Μάιο

Η συγκεκριμένη, που διεξάγεται από το 1983 (ξεκίνησε με την ονομασία Σαλόνι Αυτοκινήτου) στηρίζεται από τα μέλη του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) και πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 2019.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία 2.5 χρόνια και λόγω της πανδημίας οι φίλοι του αυτοκινήτου δεν είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα νέα μοντέλα. Περίμεναν να το κάνουν στα μέσα Μαΐου (14-22), χρονικό διάστημα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η «Αυτοκίνηση 2022».

Πολύ ιδιαίτερες συνθήκες

Ωστόσο και σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Newsauto, η έκθεση «Αυτοκίνηση», δεν θα διεξαχθεί ούτε τον Μάιο, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στον κλάδο. Οι διοργανωτές σεβόμενοι τους φίλους του αυτοκινήτου αποφάσισαν να «παγώσουν» το μεγάλο αυτό αυτοκινητιστικό γεγονός.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχαν συμφωνήσει να δώσουν το παρών 17 εισαγωγικές εταιρίες.

Ανάλογες κινήσεις έχουμε δει και σε εκθέσεις του εξωτερικού όπως για παράδειγμα το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που δεν διεξάγεται τα τελευταία χρόνια λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο παγκοσμίως.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κι όμως το μικρότερο όχημα του κόσμου κυκλοφορεί στην Ελλάδα!
Πως οδηγός ταξί έχασε για πάντα το δίπλωμά του!
Είχαν ρημάξει τα Smart στα νότια Προάστια!