Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αποκάλυψη: Ποιος όμιλος φέρνει το Car Sharing στην Ελλάδα;

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Ποιος όμιλος φέρνει το Car Sharing στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Αποκάλυψη: Ποιος όμιλος φέρνει το Car Sharing στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Η τιμή χρήσης ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης αναμένεται να κοστίζει από 0,09 ευρώ το λεπτό και δεν θα υπάρχει επιπλέον χρέωση χιλιομέτρων για τα πρώτα 60 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Το Car Sharing έρχεται και στην Ελλάδα και σύντομα οι Έλληνες καταναλωτές θα μπορούν να ενοικιάζουν ένα αυτοκίνητο για λίγα λεπτά, κάποιες ώρες, ημέρες είτε για εβδομάδες!

Ο λόγος για την υπηρεσία Share-Now την οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr θα φέρει στην Ελλάδα ο όμιλος Συγγελίδη και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενοικίασης αλλά και χρήσης αυτοκινήτων. Μάλιστα ο όμιλος Συγγελίδη έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα της υπηρεσίας κινητικότητας Free 2 Move ωστόσο η εξαγορά της Share-Now από τον όμιλο Stellantis άνοιξε τον δρόμο και στον ελληνικό όμιλο.

Advertisement
Advertisement

Η υπηρεσία Share-Now είναι ο νέος τρόπος οδήγησης καθώς με το Car Sharing δεν χρειάζεται να αγοράζετε ή να ενοικιάζεται αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας θα βρίσκονται τοποθετημένα σε πολλά σημεία στο δρόμο και οι καταναλωτές θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για 2 λεπτά, μία ή περισσότερες ώρες ώρες είτε για ημέρες ή εβδομάδες  χρησιμοποιώντας απλά μια εφαρμογή.

Η υπηρεσία Share-Now λειτουργεί ήδη σε 16 μεγάλες πόλεις (Βιέννη, Κοπεγχάγη, Παρίσι, Βουδαπέστη, Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Βερολίνο, Κολόνια, Ντίσελντροφ, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Μιλάνο, Ρώμη, Τορίνο) σε 8 χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Γαλλία, Δανία, Αυστρία) στην Ευρώπη.

Επίσης στην υπηρεσία Share-Now οι χρήστες των αυτοκινήτων σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις δεν πληρώνουν να πάρκινγκ, καύσιμα ή ασφάλιση. Στις τιμές περιλαμβάνονται τα πάντα και είναι πραγματικά ευέλικτες όπως είναι η πληρωμή ανά λεπτό στις ενοικιάσεις πατινιών. Οι χρήστες απλά θα πρέπει να επιλέξουν πριν από κάθε κίνηση την τιμή που θέλουν να πληρώσουν και τις καλύψεις που θέλουν να έχουν.

Advertisement

Η υπηρεσία Shar-Now δεν έχει ειδικούς σταθμούς ενοικίασης αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο με αποτέλεσμα να έχετε όχημα όποτε πραγματικά το επιθυμείτε και χωρίς να έχετε προγραμματίσει κάτι νωρίτερα.

Η παραλαβή του οχήματος είναι εύκολη καθώς ο χρήστης μόλις ολοκληρώσει την εγγραφή στην εφαρμογή βρίσκει το πλησιέστερο όχημα που θέλει να χρησιμοποιήσει και όταν δεν το χρειάζεται πια απλά το παρκάρει σε άλλο δρόμο μέσα στην πόλη.

Advertisement

Οι τιμές

Η υπηρεσία Share-Now τιμολογεί τον πελάτη σύμφωνα με την ώρα που θα χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο, την κατηγορία του οχήματος αλλά και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει.

Advertisement

Η τιμή χρήσης ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης στο Βερολίνο κοστίζει από 0,09 ευρώ το λεπτό ενώ αν κάποιος το χρησιμοποιήσει για λιγότερο από μία ώρα δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τα διανυθέντα χιλιόμετρα (δωρεάν 200 χλμ.).

Αν βέβαια ξεπεράσει την μία ώρα τότε το κόστος ανέρχεται σε 9,9 ευρώ με επιπλέον 0,19 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που έχει διανύσει ο χρήστης του οχήματος.

Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το μικρό αυτοκίνητο πόλης για μία ημέρα τότε το κόστος αυξάνεται σε 49,99 ευρώ με επιπλέον χρέωση 0,19 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που έχει καταγραφεί.

Τα μεγάλα αυτοκίνητα της υπηρεσίας Share-Now είναι και τα ακριβότερα καθώς η χρήση ανά λεπτό ανέρχεται σε 0,34 ευρώ και επιπλέον χρέωση 0,19 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που θα καταγραφεί.

Αν κάποιος θέλει να κρατήσει για μία ολόκληρη ημέρα το μεγάλο αυτοκίνητο μέσω της υπηρεσίας Share-Now τότε θα καταβάλλει 79,99 ευρώ με επιπλέον 0,19 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που έχει διανύσει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μια BMW 2 Cabrio κοστίζει 0,34 ευρώ το λεπτό ή 7,50 ευρώ την ώρα ή 30 ευρώ την ημέρα με επιπλέον χρέωση 0,19 ευρώ για κάθε χλμ. που θα διανυθεί.

Αντίθετα ένα Citroen C3 ή ένα Fiat 500 κοστίσει 0,09 ευρώ το λεπτό ή 5,67 ευρώ την ώρα ή 19,99 ευρώ την ημέρα με επιπλέον χρέωση 0,19 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεχάστε τα ιδιωτικά ΙΧ – Έρχονται το car sharing και το carpooling στην Ελλάδα!
Στόχος του ΥΠΕΝ η εφαρμογή του car sharing!
Το carpooling και το car sharing έρχονται στην Ελλάδα!