Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο | NewsAuto.gr
ΑΓΟΡΑ

Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο

Το «2 στα 2» έκανε η αγορά αυτοκινήτου το Φεβρουάριο, αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο δεύτερος μήνας του 2018 έκλεισε με αυξημένες πωλήσεις σε σχέση με τον περσινό, ακολουθώντας την πολύ καλή επίδοση του Ιανουαρίου.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, τον Φεβρουάριο η ελληνική αγορά αυτοκινήτου σημείωσε 6.882 πωλήσεις, όντας αυξημένη κατά 31,5% σε σχέση με τις 5.223 ταξινομήσεις του περσινού αντίστοιχου μήνα. Με την επίδοση αυτή, το πρώτο δίμηνο της χρονιάς στη χώρα μας κλείνει με 15.767 πωλήσεις (+35%).

Στις πωλήσεις ανά εταιρεία, η Nissan ήταν η πρώτη του προηγούμενου μήνα, ακολουθούμενη από την Toyota. Την πρώτη τριάδα του Φεβρουαρίου έκλεισε η Peugeot. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά κατάταξης οι Opel, VW, Fiat, Ford, Hyundai, Renault και Citroen. Η πρώτη σε πωλήσεις πολυτελής εταιρεία ήταν και πάλι η Mercedes.

Τέλος, στην αναμέτρηση των πωλήσεων μεταξύ των ιδιωτών πελατών (λιανικής) και εταιρικές, οι πρώτες για δεύτερο συνεχή μήνα ήταν οι νικήτριες, αντιπροσωπεύοντας το 51% της αγοράς, έναντι 49% των δεύτερων.

Log In or Create an account