Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αύξηση 137% στις τιμές για προβολή online αγγελιών αυτοκινήτων

Ελλάδα 12:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αύξηση 137% στις τιμές για προβολή online αγγελιών αυτοκινήτων

ΑΓΟΡΑ

Αύξηση 137% στις τιμές για προβολή online αγγελιών αυτοκινήτων

ΑΓΟΡΑ

Γνωστή ιστοσελίδα με αγγελίες πώλησης οχημάτων (η οποία δεν έχει καμία σχέση με κανένα περιοδικό αυτοκινήτου) τα παίζει όλα για όλα αποφασίζοντας εν μέσω κορωνοϊού να απαιτήσει υπέρογκα ποσά από τους εμπόρους…

Advertisement
Advertisement

 

Από την μία ήρθε η οικονομική κρίση, στη συνέχεια κατέφθασε ο κορωνοϊός και η έλλειψη αυτοκινήτων και τώρα φαίνεται ότι το κακό τρίτωσε για τους εμπόρους αυτοκινήτων καθώς γνωστή ιστοσελίδα προβολής αγγελιών οχημάτων αποφάσισε να πολλαπλασιάσει τις τιμές της τρίμηνης, εξάμηνης αλλά και ετήσιας προβολής τους.

Όπως αποδεικνύεται κάποιοι επαγγελματίες που λυμαίνονται τον χώρο του αυτοκινήτου είναι αδίστακτοι εμπρός στο βωμό του κέρδους και της απληστίας παρά το γεγονός ότι πολλοί έμποροι δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη για επιβίωση.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία ιστοσελίδα με αγγελίες καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της οποίας ο διαχειριστής εν μέσω κορωνοϊού και των λοιπών προβλημάτων που προαναφέραμε αποφάσισε να αυξήσει σε ποσοστό άνω του 130% τις χρεώσεις στους πελάτες του για τη φιλοξενία των αγγελιών τους.

 

Advertisement

 

Όπως αποκλειστικά δημοσιεύει το Newsauto.gr πέρυσι για το τρίμηνο η γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών καταχώρησης καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων χρέωνε τους πελάτες της με 100 ευρώ.

Advertisement

Ωστόσο φέτος τον Ιούλιο, εν μέσω κορωνοϊού, έλλειψης αυτοκινήτων, ρευστότητας αλλά και ενόψει του Αυγούστου που η αγορά «πεθαίνει» λόγω καλοκαιρινών διακοπών το «αφεντικό» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποφάσισε να πολλαπλασιάσει το κόστος προβολής των αγγελιών καθώς το ποσό αγγίζει πλέον  την παλαιά χρέωση της 6μηνης συνδρομής η οποία όμως τώρα έχει διάρκεια μόλις 3 μήνες!

Το ποσοστό αύξησης της τριμηνιαίας χρέωσης άγγιξε το 137,7% για την προβολή των αγγελιών καθώς το ποσό πληρωμής ανέρχεται πλέον στα 237,77 ευρώ τη στιγμή που πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα προβολής των αγγελιών κόστιζε μόλις 100 ευρώ! Δηλαδή οι έμποροι αυτοκινήτων αν θέλουν να συνεχιστούν να προβάλουν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά τους στην συγκεκριμένη πλατφόρμα θα πρέπει να επιβαρυνθούν με επιπλέον 137,77 ευρώ!

Advertisement

 

Σε επίπεδο έτους το κόστος της προβολής ανέρχεται σε 843 ευρώ έναντι 457,16 ευρώ που ήταν το κόστος προβολής των online αγγελιών για το διάστημα του 2020, δηλαδή το ποσοστό αύξησης κυμαίνεται σε περίπου 85%.

Οι έμποροι αυτοκινήτων, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είναι «εγκλωβισμένοι» στις υπερβολικές και άπληστες απαιτήσεις των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας με online αγγελίες οχημάτων και ήδη εξετάζουν σοβαρά να αποχωρήσουν μαζικά από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα καθώς όσες φορές και αν έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με αυτή της δεν έχει καταστεί εφικτό. Μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι πιέσεις να ασκηθούν και μέσω του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος ώστε να έχει μια Πανελλαδική εμβέλεια και οι έμποροι να αντιδράσουν συλλογικά κάτω από την «ομπρέλα» τους ΣΕΕΑΕ.

Πάντως η απαξίωση προς τους εμπόρους αλλα και προς το αυτοκίνητο – έχει οδηγήσει σε μεγάλη πτώση στις αναζητήσεις και επισκέψεις από τους αναγνώστες. Σημειώστε πως στη συγκεκριμένη αυτοκινητική ιστοσελίδες έχουν προστεθεί, αγγελίες για στρώματα, κρεβάτια, μπαούλα (φωτογραφία) κα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεταχειρισμένα ΙΧ: Αύξησαν +80% τις τιμές στις online αγγελίες
Θεσσαλονίκη: Έβαζαν ψεύτικες αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και απέσπασαν 18.000 ευρώ
Προσοχή στις… εγγυήσεις που δίνουν κάποιοι στα μεταχειρισμένα ΙΧ!