Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεταχειρισμένα ΙΧ: Αύξησαν +80% τις τιμές στις online αγγελίες

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεταχειρισμένα ΙΧ: Αύξησαν +80% τις τιμές στις online αγγελίες

ΝΕΑ

Μεταχειρισμένα ΙΧ: Αύξησαν +80% τις τιμές στις online αγγελίες

ΝΕΑ

Γνωστή Ελληνική ιστοσελίδα με αγγελίες αυτοκινήτων, εν μέσω κορωνοϊού, διπλασίασε το κόστος των συνδρομών για τους επαγγελματίες του κλάδου, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα για τα νέα δεδομένα που ήρθαν, για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Τα δραστικά Περιβαντολογικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, ώστε να περιοριστεί η αθρόα εισαγωγή ρυπογόνων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Ευρώπη, μετατρέποντας της Ελλάδα ως ένα γηροκομείο αυτοκινήτων, αλλάζει τα δεδομένα στην συγκεκριμένη αγορά.

Η αναμενόμενη δραστική μείωση εμπόρων, οι οποίοι ουσιαστικά λειτουργούσαν ως μεσάζοντες στο να φέρνουν τέτοια αυτοκίνητα στην Ελλάδα, τα οποία και πωλούσαν από sites αγγελιών και μόνο (δεν διαθέτουν καν εκθέσεις-καταστήματα), ανάγκασε την πιο γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών αυτοκινήτων (και όχι μόνο) να αυξήσει δραστικά τον τιμοκατάλογό της, θέλοντας να καλύψει τη διαφαινόμενη μείωση των εσόδων της. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με αγγελίες καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποφάσισε λοιπόν να αυξήσει σε ποσοστό άνω του 80% τις χρεώσεις στους πελάτες της για τη φιλοξενία των αγγελιών τους.

Advertisement
Advertisement

Όπως “μαρτύρησαν” στο newsauto.gr πέρυσι για το εξάμηνο η γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών καταχώρησης καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων χρέωνε τους πελάτες της με 253,58 ευρώ.

Από τον Μάρτιο του 2020, εν μέσω κορωνοϊού όποτε και τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποφάσισε να διπλασιάσει το κόστος προβολής των αγγελιών καθώς το ποσό που άγγιζε την παλαιά χρέωση της 6μηνης συνδρομής τώρα είχε διάρκεια μόλις 3 μήνες!

Advertisement

Δηλαδή το ποσοστό αύξησης των χρεώσεων άγγιξε το 82,6% για την προβολή των αγγελιών μόνο για ένα τρίμηνο καθώς το ποσό πληρωμής ανέρχονταν πλέον στα 231,57 ευρώ.

Advertisement

Σε επίπεδο εξαμήνου το κόστος προβολής των αγγελιών καινούριων και μεταχειρισμένων οχημάτων ανέρχεται πλέον σε 463,14 ευρώ από 253,58 ευρώ δηλαδή οι πελάτες της ιστοσελίδας θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 209,56 ευρώ!

Σε επίπεδο έτους το κόστος της προβολής ανέρχεται σε 926,28 ευρώ έναντι 507,16 ευρώ που ήταν το κόστος προβολής των online αγγελιών για το διάστημα του 2019.

Advertisement

Οι έμποροι αυτοκινήτων -όπως αναφέρουν οι ίδιοι- είναι «εγκλωβισμένοι» στις υπερβολικές απαιτήσεις, και ήδη εξετάζουν σοβαρά να αποχωρήσουν μαζικά από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα καθώς όσες φορές και αν έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη της δεν έχει καταστεί εφικτό.

Μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι πιέσεις να ασκηθούν και μέσω του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος ώστε να έχει μια Πανελλαδική εμβέλεια και οι έμποροι να αντιδράσουν συλλογικά κάτω από την «ομπρέλα» τους ΣΕΕΑΕ.

 

Διαβάστε επίσης:

Περιφέρεια Αττικής: 15 προτάσεις-σοκ για διπλώματα και μεταβιβάσεις

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!