Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha Tenere 700: Η μοτοσυκλέτα που άλλαξε τον κόσμο

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha Tenere 700: Η μοτοσυκλέτα που άλλαξε τον κόσμο

NEWSMOTO

Yamaha Tenere 700: Η μοτοσυκλέτα που άλλαξε τον κόσμο

NEWSMOTO

Λίγες είναι οι μοτοσυκλέτες που προέρχονται από την εποχή που ξεκίνησε το κίνημα Adventure. Όταν ο Thierry Sabine οργάνωσε το πρώτο ράλι Παρίσι-Ντακάρ το 1979, η μοτοσυκλέτα που θα οδηγούσε ήταν η Yamaha XT500.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η σκληροτράχηλη μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα κέρδισε την πιο δύσκολη διοργάνωση στον κόσμο το 1979 και το 1980, ενώ η ασύλληπτη επιτυχία της ενέπνευσε τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της Yamaha να αναπτύξουν την πρώτη Ténéré όλων των εποχών, το 1983.

Με το μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου, το ανθεκτικό πλαίσιο με ανάρτηση για μεγάλες διαδρομές, αλλά και τον ανθεκτικό και πλούσιο σε ροπή κινητήρα, η πρώτη XT600 Ténéré είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της Yamaha.

Advertisement
Advertisement

Η σημαντικότητα αυτού του μοντέλου στην ανάπτυξη του κόσμου του Adventure δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Επειδή όχι μόνο κατέστησε τους αγώνες Rally Raid προσβάσιμους σε κάθε αναβάτη που θέλει να ζήσει το όνειρό του και να ανταποκριθεί στην απόλυτη πρόκληση στους 2 τροχούς, η πρώτη Ténéré ήταν επίσης και η πρώτη μοτοσυκλέτα Yamaha που έκανε την εξερεύνηση ανά τον κόσμο προσβάσιμη σε οποιονδήποτε έχει την επιθυμία να αναζητήσει νέες προκλήσεις.

Στην 40ετή ιστορία της, η Ténéré εξελίσσεται συνεχώς, περνώντας από τον μονοκύλινδρο κινητήρα σε μια δικύλινδρη διάταξη, με την Super Ténéré 750 κ.εκ. το 1989 και έπειτα με την Super Ténéré των 1200 κ.εκ., που κυκλοφόρησε το 2010.

Advertisement

Ténéré 700 – Ζωή χωρίς όρια

Το 2019, η Yamaha ανανέωσε εξολοκλήρου την φιλοσοφία της για ακόμα μία φορά, με την κυκλοφορία της Ténéré 700, μίας από τις πλέον πολυαναμενόμενες μοτοσυκλέτες της δεκαετίας. Εφοδιασμένη με τον εξαιρετικά επιτυχημένο κινητήρα υψηλής ροπής CP2 των 689 κ.εκ. που είναι τοποθετημένος σε ένα ανθεκτικό νέο πλαίσιο με κεντρικό κορμό, εξοπλισμένη με κορυφαία ανάρτηση και με ελαφρύ σκελετό με επιθετική στην όψη μονάδα τεσσάρων προβολέων LED τύπου rally, η Ténéré 700 προσέφερε στο κοινό ένα εναλλακτικό όραμα για το πώς θα πρέπει να κατασκευάζεται μια μοτοσυκλέτα Adventure.

Advertisement

Έχοντας δημιουργηθεί ως μια ελαφρύτερη μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτα με πραγματικές δυνατότητες εκτός δρόμου και σε προσιτή τιμή, η Ténéré 700 έγινε αμέσως επιτυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πωλήσεις περίπου 20.000 μονάδων τον χρόνο.

Αυτό το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο Adventure συνεχίζει την πορεία του και το 2022 με μια σειρά νέων χρωμάτων. Το Icon Blue είναι ένα δυναμικό νέο χρώμα εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας, που διαθέτει μπλε εξωτερικές επιφάνειες και μπλε ζάντες. Το Midnight Black διαθέτει μια πιο συγκρατημένη και διαλλακτική εμφάνιση, διαθέτωντας μαύρο πλαίσιο με μαύρες ζάντες ενώ για το 2022 θα είναι διαθέσιμο και στο νέο χρώμα Heritage White με λευκή εξωτερική εμφάνιση με τα διάσημα γραφικά speed block σε κόκκινο χρώμα της Yamaha, αλλά και με μια κόκκινη/μαύρη σέλα και με ζάντες σε χρυσαφί χρωματισμό.

Advertisement

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2021. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Pol Tarres και Yamaha Tenere 700: Συγκλονιστικό βίντεο
Yamaha Tenere 700 από την Deus ex Machina
Yamaha TMAX 2022: Ριζική αλλαγή (+video)