Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha Tenere 700 Rally Edition: Με την σκέψη στο Rally Dakar (τιμή +video)

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Yamaha Tenere 700 Rally Edition: Με την σκέψη στο Rally Dakar (τιμή +video)

NEWSMOTO

Yamaha Tenere 700 Rally Edition: Με την σκέψη στο Rally Dakar (τιμή +video)

NEWSMOTO

Από την πρώτη της κυκλοφορία μέχρι σήμερα, η Yamaha Tenere 700 καθιερώθηκε γρήγορα ως η κορυφαία σε πωλήσεις μεσαία adventure μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη. Συνδυάζοντας την πλούσια σε ροπή απόδοση κινητήρα, την ευελιξία εντός και εκτός δρόμου και το υψηλό επίπεδο άνεσης στις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

Advertisement
Advertisement

Τα εμβληματικά χρώματα Dakar και οι υψηλότερες προδιαγραφές κάνουν το νέο μοντέλο ακόμη καλύτερο και ξεχωριστό

Ο θρύλος της Tenere γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός από την πρώτη adventure μοτοσυκλέτα της Yamaha που παρουσιάστηκε το 1983, ενώ με το ιστορικό της μπλε και κίτρινο χρώμα και το μαύρο speedblock της Yamaha, η νέα Tenere 700 Rally Edition είναι αφιερωμένη στα επιτεύγματα της Yamaha στο Ντακάρ. Εκτός από τα ξεχωριστά της χρώματα, αυτή η adventure μοτοσυκλέτα, είναι εξοπλισμένη με μια σειρά αξεσουάρ που προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία και μια δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

H πρώτη Tenere
Παίρνοντας το όνομά της από την τεράστια αμμώδη πεδιάδα στο νότιο μέρος της Σαχάρα που εκτείνεται από τον βορειοανατολικό Νίγηρα μέχρι το δυτικό Τσαντ, η Tenere ξεκίνησε τo 1983. Εξοπλισμένη με ρεζερβουάρ καυσίμου μεγάλης χωρητικότητας, μεγαλύτερες σε διαδρομή αναρτήσεις, μπροστινό δισκόφρενο και πίσω ανάρτηση monocross μονού αμορτισέρ, η XT600Z Tenere του 1983 ήταν η πρώτη ειδικά κατασκευασμένη adventure μοτοσυκλέτα παραγωγής της Yamaha.

Κλασικά ράλλυ χρώματα
Η νέα Tenere 700 Rally Edition συναρμολογείται στη Γαλλία από μια ειδική ομάδα μαζί με την Tenere 700, ενώ διαθέτει το ξεχωριστό μπλε και κίτρινο χρώμα που αποδίδει φόρο τιμής στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Yamaha που οδηγήθηκαν από τον JCO και τον Serge Bacou στις εκδόσεις του ’83 και του ’84 του ράλι Παρίσι-Ντακάρ. Οι λάτρεις της Yamaha θα αναγνωρίσουν την εμβληματική σχεδίαση της XT600Z από το 1983. Τα μαύρα γραφικά speedblock Yamaha ενισχύουν την ιστορική εμφάνιση.

Advertisement

Υψηλές προδιαγραφές
Η Tenere 700 Rally Edition είναι εξοπλισμένη με αξεσουάρ που προσφέρουν αυξημένα επίπεδα προστασίας του πλαισίου στις εκτός δρόμου συνθήκες οδήγησης. Κατασκευασμένη από αλουμίνιο πάχους 4 mm, η ποδιά υψηλής αντοχής παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας στον κινητήρα ενώ επίσης διαθέτει σημείο στερέωσης εργαλειοθήκης. Υπάρχει επίσης ένα μαύρο προστατευτικό ψυγείου από αλουμίνιο που σχεδιάζεται, ώστε να εμποδίζει την εισχώρηση μικρών κλαδιών ή πετρών, ενώ το κομμένο με λέιζερ προστατευτικό αλυσίδας από αλουμίνιο ενισχύει το κορυφαίο στυλ αυτού του μοντέλου ειδικής έκδοσης.

Αγωνιστική σέλα
Η αποκλειστική μονοκόμματη αγωνιστική σέλα είναι ψηλότερη κατά 20 mm και έχει συνολικό ύψος από το έδαφος 895 mm. Αυτό εξασφαλίζει πιο ευθεία και πιο χαμηλή θέση σώματος που διευκολύνει τη μετακίνηση από την καθιστή στην όρθια θέση στα μαρσπιέ κατά την οδήγηση εκτός δρόμου. Η κατασκευή από δύο υλικά προσφέρει αίσθηση και φινίρισμα υψηλής ποιότητας, ενώ το λευκό λογότυπο της Yamaha συμπληρώνει τα κλασικά χρώματα.

Advertisement

Slip-on σιγαστήρας Akrapovic
Το ειδικό μοντέλο διαθέτει slip-on σιγαστήρα Akrapovic που παράγει πλούσιο, βαθύ και άγριο ήχο που ενισχύει την αίσθηση υψηλής ροπής κατά την επιτάχυνση. Αυτό το ελαφρύ στοιχείο υψηλής ποιότητας διαθέτει θερμικές ασπίδες από ανθρακονήματα που ενισχύουν τη συνολική ποιοτική αίσθηση.

Κύρια στοιχεία της Tenere 700 Rally Edition

  • Εμβληματικά κλασικά χρώματα με επιρροή από τις ιστορικές εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του Ντακάρ
  • Ενισχυμένη αγωνιστική αίσθηση χάρη στην αγωνιστική σέλα, προστατευτικά ρεζερβουάρ και εκτός δρόμου λαβές
  • Ελαφρύς slip-on σιγαστήρας Akrapovic που προσφέρει πλούσιο, βαθύ και άγριο ήχο
  • Μεγαλύτερη προστασία από την ποδιά υψηλής αντοχής, το προστατευτικό ψυγείου και το προστατευτικό αλυσίδας
  • Ανθεκτικά και μοντέρνα φλας LED μπροστά και πίσω
  • Χαρακτηριστικός τετράχρονος κινητήρας CP2 689 κ.εκ
  • Ελαφρύς και ανθεκτικός χαλύβδινος διπλός σωληνωτός σκελετός βάσης
  • Λεπτό, μικρού μεγέθους και εργονομικό πλαίσιο
  • Επιθετική, αγωνιστική μπροστινή όψη με 4 προβολείς LED
  • Ρυθμιζόμενη εμπρός και πίσω ανάρτηση μεγάλης διαδρομής
  • Ανθεκτικοί και ελαφρείς ακτινωτοί τροχοί 21 ιντσών / 18 ιντσών με adventure ελαστικά
  • ABS με επιλογή άμεσης αφαίρεσης για την εκτός δρόμου πορεία
Advertisement

Διαθεσιμότητα και χρώματα
Η Tenere 700 Rally Edition είναι διαθέσιμη στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha σε χρώμα Sky Blue και τιμή 12.190 ευρώ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ντεμπούτο για τη νέα Yamaha Tracer 700

Yamaha: Αποκάλυψη του Tricity 300 στο Τόκιο (+Video)

Ανανεωμένη και πιο επιθετική η Yamaha MT-03