Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha Tenere 700 από την Deus ex Machina

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha Tenere 700 από την Deus ex Machina

NEWSMOTO

Yamaha Tenere 700 από την Deus ex Machina

NEWSMOTO

Η Deus ex Machina ιδρύθηκε το 2006 στην Αυστραλία και ειδικεύεται στις custom κατασκευές μοτοσυκλετών έχοντας όμως δημιουργήσει και μια τεράστια βιομηχανία ρούχων από πίσω της.

Advertisement
Advertisement

Η Deus Ιταλίας λοιπόν ανέλαβε να σχεδιάσει ένα ολοκαίνουργιο Yamaha Ténéré 700 το οποίο υπέστη μια σειρά από σημαντικές αλλαγές ώστε να θυμίζει τα μοντέλα που αγωνίστηκαν στο Rally Dakar τη δεκαετία του ’80.

Το ρεζερβουάρ έχει το παλιό ογκώδες σχήμα των Raid του ’80, ενώ το πίσω μέρος είναι επηρεασμένο από XT600.

Advertisement
Advertisement

Η Camal Studio που ειδικεύεται στην κατασκευή εξαρτημάτων σε τρισδιάστατους εκτυπωτές (3D), ανελαβε  να κατασκευάσει το «κουστούμι» της μοτοσυκλέτας.

Ως βασικό υλικό χρησιμοποιήθηκε το fiberglass για το κουστούμι το οποίο περιλαμβάνει  το φέρινγκ, κάλυμμα ρεζερβουάρ, σέλα, πίσω φτερό και πλαϊνά number plates.

Στον κινητήρα δεν έχουν γίνει αλλαγές εκτός από ένα χειροποίητο σύστημα εξάτμισης της SC-Project από τιτάνιο που είναι σαφώς ελαφρύτερο από το εργοστασιακό, ενώ παράγει έναν πιο απαλό αγωνιστικό ήχο, όπως σημειώνει η Deus.

Advertisement

Στις αναρτήσεις έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνογνωσία της Andreani με το εμπρός μέρος να έχει 30mm μεγαλύτερη διαδρομή, ενώ πίσω η υπάρχει ένα Ohlins μονό αμορτισέρ.

Advertisement

Την ολη εικόνα συμπληρώνουν τα τρακτερωτά ελαστικά Metzeler Karoo Extreme.

Η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαζόταν στην περίφημη έκθεση Wheels and Waves στο Biarritz της Γαλλίας τον Ιούνιο που μας πέρασε η οποία ακυρώθηκε λόγω πανδημίας.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Yamaha Ténéré 700: Η περιπέτεια απαιτεί

Ανανεώνει τα off-road μοντέλα της η Yamaha για το 2022

Η νέα ταινία της Yamaha #OloiOdigounYamaha (+video)