Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha NMax 125: Προορισμός οι πόλεις

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha NMax 125: Προορισμός οι πόλεις

NEWSMOTO

Yamaha NMax 125: Προορισμός οι πόλεις

NEWSMOTO

Η προσαρμογή στο Euro5 και η συνδεσιμότητα είναι τα νέα χαρακτηριστικά ενός scooter που ήδη τα πάει εξαιρετικά σε πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για το best seller της εταιρείας στην κατηγορία Urban Mobility, με περισσότερες από 72.000 μονάδες να έχουν διατεθεί από το 2015 που παρουσιάστηκε. Σε συνδυασμό με το Nmax 155 αντιπροσωπεύει σχεδόν τα δύο τρίτα των πωλήσεων της Yamaha σε αυτή την ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία. Και για να το ανεβάσει στο επόμενο επίπεδο και να απευθυνθεί σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό, το εργοστάσιο το ανασχεδίασε πλήρως και το εξόπλισε με νέο πλαίσιο και πλήρη συνδεσιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, για το 2021 αποκτά ολοκαίνουργια εξωτερική σχεδίαση, νέο πλαίσιο και φινίρισμα με επιπλέον λεπτομέρειες. Ο κινητήρας Blue Core είναι πλήρως συμβατός με τις προδιαγραφές του Euro5, αλλά η πιο σημαντική αλλαγή είναι η τοποθέτηση μιας μονάδας ελέγχου επικοινωνίας (CCU) της Yamaha, η οποία κρατάει τον οδηγό ενημερωμένο και δίνει ξεχωριστή χρησιμότητα σε κάθε διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVA) είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες του Blue Core κινητήρα, ο οποίος διαθέτει έναν εκκεντροφόρο εισαγωγής με δύο λοβούς εκκέντρου: έναν για τις χαμηλές έως μεσαίες στροφές και έναν για τις υψηλές. Το σύστημα VVA μεταβαίνει αυτόματα από το ένα έκκεντρο στο άλλο προκειμένου να επιτύχει τα πιο αποδοτικά χαρακτηριστικά καύσης, με αποτέλεσμα δυνατές επιδόσεις και υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας του κινητήρα.

Η νέα sport εξωτερική σχεδίαση και το ακόμα πιο υψηλής ποιότητας φινίρισμα μεταμορφώνουν τη συνολική εμφάνιση. Το νέο εμπρός τμήμα του φέρινγκ είναι εξοπλισμένο με νέους διπλούς προβολείς LED και χωνευτό φως θέσης, προσφέροντας στο εξής καλύτερη προστασία από τον αέρα και τη βροχή, καθώς και βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά που μειώνουν το θόρυβο από τους στροβιλισμούς του αέρα.

Advertisement

Αν και κρυμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του, το νέο πλαίσιο του scooter έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι το νέας σχεδίασης κεντρικό τούνελ, που φιλοξενεί ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 7,1 λίτρων. Προσφέρει αυξημένη αυτονομία για περίπου 300 χλμ. αλλά και μεγαλύτερη συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους.

Advertisement

Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης παρέχει στον αναβάτη πρόσθετη αυτοπεποίθηση κατά την επιτάχυνση σε ασταθές ή βρεγμένο οδόστρωμα, περιορίζοντας την ισχύ στον πίσω τροχό αμέσως μόλις ανιχνευτεί η παραμικρή ολίσθηση του ελαστικού. H κατ’ επιλογή τεχνολογία Start & Stop είναι πιο φιλική όχι μόνο προς το περιβάλλον, αλλά και προς την τσέπη του οδηγού, καθώς μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Όταν ενεργοποιηθεί, το σύστημα σβήνει αυτόματα τον κινητήρα κάθε φορά που το scooter σταματά σε φανάρια ή διασταυρώσεις και τον επανεκκινεί αμέσως μόλις ο οδηγός ανοίξει το γκάζι.

Advertisement

Συνδεσιμότητα Bluetooth

Το Nmax είναι το πρώτο scooter που εφοδιάζεται με τη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) της Yamaha, ένα εύχρηστο ηλεκτρονικό σύστημα που σχεδιάστηκε για να ενημερώνει τον αναβάτη. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone του και να συνδέσει τη συσκευή του με τη CCU μέσω Bluetooth. Μόλις συνδεθεί, η εφαρμογή MyRide παρέχει στον αναβάτη πλήρη πρόσβαση σε κάθε είδους τεχνικές και λειτουργικές πληροφορίες, όπως είναι η κατάσταση της μπαταρίας, η στάθμη λαδιού, η κατανάλωση καυσίμου και πολλά άλλα. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης στάθμευσης, η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να εντοπίσει το scooter χρησιμοποιώντας την τελευταία τοποθεσία που είχε καταγραφεί στο τηλέφωνο.

Επιπλέον, κάθε οδηγός έχει πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες, όπως η Ride & Record που καταγράφει τη γωνία κλίσης, την επιτάχυνση, την ταχύτητα, την απόσταση και πολλά άλλα δεδομένα από προηγούμενες διαδρομές. Στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα με χρήστες από όλο τον κόσμο, ώστε ο καθένας να μπορεί να ανακαλύψει νέες διαδρομές και να τις μοιραστεί με άλλους. Το Nmax διαθέτει μια νέα οθόνη LCD υψηλής ευκρίνειας, στην οποία περιλαμβάνονται εικονίδια που ανάβουν για να ειδοποιήσουν τον αναβάτη για εισερχόμενες κλήσεις, e-mail και γραπτά μηνύματα, καθώς και για να εμφανίσουν την κατάσταση της μπαταρίας του smartphone.

Βασικά χαρακτηριστικά μοντέλου

• Κινητήρας Blue Core 125cc Euro5
• 12Hp/8.000rpm
• Κατανάλωση 2,2Lt/100Km
• Eκπομπές CO² 52gr/Km
• Μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων (VVA)
• Ανασχεδιασμένο πλαίσιο
• Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
• Κατ’ επιλογήν Start & Stop
• Διπλοί προβολείς LED
• Συνδεσιμότητα Bluetooth με μονάδα ελέγχου επικοινωνίας CCU
• Σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί “Smart Key”
• Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 7,1 λίτρων
• Aυτονομία περίπου 300χλμ.
• Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα
• Πρίζα 12V
• Δισκόφρενα 230mm
• Δικάναλο ABS

Το Νmax του 2021 βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς στην τιμή των 3.290€. Σίγουρα δεν είναι λίγα τα χρήματα για μοντέλο 125cc, αλλά αυτά που προσφέρει ομοίως δεν είναι λίγα. Και όσοι θέλουν ένα scooter πόλης με πολλά χαρίσματα θα το εκτιμήσουν δεόντως.

Διαβάστε επίσης:

Aprilia RSV4 1100: Περισσότερες πληροφορίες, τιμές και.. ήχος

Yamaha TMAX 20th Anniversary: Επετειακό και αριθμημένο

KTM 1290 Super Adventure R: Χωμάτινος οδοστρωτήρας