Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

WorldSBK 2021: Ποιος πάει που (μέχρι τώρα)

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WorldSBK 2021: Ποιος πάει που (μέχρι τώρα)

NEWSMOTO

WorldSBK 2021: Ποιος πάει που (μέχρι τώρα)

NEWSMOTO

Το grid του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike για το 2021 έχει αρχίσει να παίρνει μορφή, με πολλούς αναβάτες να επιβεβαιώνονται μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν στο Estoril, αλλά και με πολλές εκκρεμότητες για την επόμενη.

Advertisement
Advertisement

Όπως θα δείτε και ακολούθως, θα υπάρξουν νέα αλλά και οικεία πρόσωπα μέσα στο 2021, μια ματιά στο πως έχουν σχηματιστεί οι ομάδες μέχρι στιγμής είναι ικανή να προβλέψει έναν άκρως ενδιαφέροντα θεσμό. Και οι πέντε εργοστασιακές ομάδες επιβεβαίωσαν τη σύνθεση τους για την επόμενη σεζόν με τους Jonathan Rea και Alex Lowes να παραμένουν στην Kawasaki Racing Team και τους Alvaro Bautista και Leon Haslam να παραμένουν στο HRC (Ηonda). Οι μόνοι κατασκευαστές που έχουν διατηρήσει τους ίδιους αναβάτες από το 2020.

Η ομάδα της Pata Yamaha έχει ένα νέο αναβάτη για τη σεζόν του 2021, με τον Andrea Locatelli να ανεβαίνει στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha μετά από ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο WorldSSP. Ο Ιταλός αντικαθιστά τον Michael van der Mark, που πλέον είναι αναβάτης της BMW Motorrad WorldSBK Team για να συνεργαστεί με τον Tom Sykes. Επίσης, υπάρχει αλλαγή στην Aruba.it Racing Ducati καθώς ο Michael Ruben Rinaldi μετακινείται από την ομάδα της Goeleven για να αντικαταστήσει τον Chaz Davies.

Advertisement
Advertisement

Ο Garrett Gerloff θα συνεχίσει για δεύτερη σεζόν με την GRT Yamaha Junior Team, έχοντας μαζί του τον ιάπωνα Rookie Kohta Nozane, οποίος μπαίνει στην αρένα των WorldSBK για πρώτη φορά. Ο Federico Caricasulo δεν έχει συμβόλαιο για το 2021 μετά το ντεμπούτο του στο WorldSBK με την GRT Yamaha. Ο Locatelli δεν είναι ο μόνος αναβάτης που ανεβαίνει από τα WorldSSP μετά από την εντυπωσιακά καλή σεζόν του 2020, με τον Lucas Mahias να προσαρτίζεται στην Kawasaki Puccetti Racing.

Advertisement

Υπάρχουν επί του παρόντος έξι ομάδες που αγωνίστηκαν στο WorldSBK το 2020 και δεν έχουν επιβεβαιώσει τους αναβάτες τους για τη σεζόν του 2021, συμπεριλαμβανομένης της Ten Kate Racing Yamaha, η οποία ήρθε σε σύγκρουση για το ανθρώπινο δυναμικό με την Goeleven. Με τον Rinaldi να έχει σιγουρέψει το μέλλον του εκεί, ο Loris Baz, ο οποίος κέρδισε τέσσερα βάθρα για την Ten Kate Racing το 2020, περιμένει ακόμα επιβεβαίωση για το δικό του. Η ομάδα της Goeleven θα εκπροσωπηθεί από τον Chaz Davies, ολοκληρώνοντας την ανταλλαγή με τον Rinaldi.

Advertisement

Ο Takumi Takahashi αγωνίστηκε για τη MIE Racing Honda το 2020, αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί για το πού θα είναι το μέλλον του. Στη Motocorsa Racing, ο Leandro ‘Tati’ Mercado ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα είναι μέρος της ομάδας του 2021, με τον Axel Bassani να ολοκληρώνει ένα μονοήμερο τεστ στο Estoril για την ομάδα την επόμενη ημέρα της καρώ σημαίας της σεζόν του 2020.

Οι δορυφορικές ομάδες της BMW επιβεβαιώνονται με δυο συμμετοχές που θα ανταγωνίζονται στο WorldSBK χρησιμοποιώντας τις γερμανικές μοτοσυκλέτες μαζί με την εργοστασιακή ομάδα, με τον Eugene Laverty να ανταγωνίζεται για την RC Squadra Corse και τον Jonas Folger με την Bonovo Action, αφού εντυπωσίασε με τις δυο wildcard συμμετοχές του το 2020. Ο Γάλλος Christophe Ponsson, αφού έκανε επίσης τρεις wildcard εμφανίσεις με την Aprilia, θα επιστρέψει στο grid αλλά αυτή τη φορά με Yamaha, καθώς εντάσσεται στην ομάδα Gil Motor Sport.

Advertisement

Η Barni Racing Team, η οποία έτρεξε με τέσσερις αναβάτες κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020 (Leon Camier, Marco Melandri, Samuele Cavalieri και Matteo Ferrari), δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τα σχέδιά της για τη σεζόν του 2021. Ομοίως, ούτε η Ooutdo Kawasaki TPR έχει σιγουρέψει τον Sandro Cortese, καθώς ο Γερμανός τραυματίστηκε στο Portimao και έμεινε εκτός την υπόλοιπη σεζόν. Η εν λόγω ομάδα αγωνίστηκε με τους Roman Ramos, Valentin Debise και Loris Cresson, όσο ο Cortese ανάρρωνε από τους τραυματισμούς του. Τέλος, η Brixx Performance δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τα σχέδιά της για τη σεζόν του 2021, μετά το 2020 όπου συνεργάστηκε με τον Sylvain Barrier.

Συνοπτικά:

Εργοστασιακές ομάδες:

  • Kawasaki Racing Team WorldSBK #1 Jonathan Rea, #22 Alex Lowes
  • Aruba.it Racing Ducati #45 Scott Redding, #21 Michael Ruben Rinaldi
  • Pata Yamaha WorldSBK Official Team #54 Toprak Razgatlioglu, #55 Andrea Locatelli
  • Team Honda HRC #19 Alvaro Bautista, #91 Leon Haslam
  • BMW Motorrad WorldSBK Team #66 Tom Sykes, #60 Michael van der Mark

Δορυφορικές ομάδες:

  • GRT Yamaha WorldSBK Junior Team #31 Garrett Gerloff, #3 Kohta Nozane
  • Ten Kate Racing Yamaha: Δεν έχει επιβεβαιώσει αναβάτες
  • Team Goeleven Ducati #7 Chaz Davies
  • Barni Racing Team: Δεν έχει επιβεβαιώσει αναβάτες
  • Puccetti Kawasaki Racing #44 Lucas Mahias
  • Outdo Kawasaki TPR: Δεν έχει επιβεβαιώσει αναβάτες
  • Orelac Racing VerdNatura Kawasaki #32 Isaac Viñales
  • MIE Racing Honda Team: Δεν έχει επιβεβαιώσει αναβάτες
  • Motocorsa Racing: Δεν έχει επιβεβαιώσει αναβάτες
  • Brixx Performance: Δεν έχει επιβεβαιώσει αναβάτες
  • RC Squadra Corse BMW #60 Eugene Laverty
  • Bonovo Action BMW #94 Jonas Folger
  • Team Gil Motor Sport Yamaha #23 Christophe Ponsson

Το πρωτάθλημα του 2021 θα ξεκινήσει το τριήμερο 23-25 Απριλίου από τη θρυλική ολλανδική πίστα του Assen, με το προσωρινό καλεντάρι να περιλαμβάνει 13 διπλούς αγώνες. Τρεις επί ισπανικού εδάφους, δύο επί πορτογαλικού και από έναν σε Ολλανδία, Ιταλία, Βρετανία, Αργεντινή, Ινδονησία και Αυστραλία, ενώ περιμένουμε την οριστικοποίηση του τελευταίου αγώνα της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης:

Honda Forza 750: Mega scooter υπεροχής

Voge LX300GY Rally: Ένα προσιτό On/Off

Triumph Street Triple 765 RS: Με DNA από το MotoGP!