Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δοκιμή: VOGE 500 DS (+video)

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμή: VOGE 500 DS (+video)

NEWSMOTO

Δοκιμή: VOGE 500 DS (+video)

NEWSMOTO

Η Voge Motorcycles δημιουργήθηκε από την κινεζική εταιρεία Loncin, η οποία συνεργάζεται με τη BMW πανω απο 15 χρόνια και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει τα maxiscooter C 400 X/GT καθώς και τους δικύλινδρους κινητήρες των F 750/850/900 GS/R/XR, ενώ έχει προχωρήσει και σε συνεργασία με την MV Agusta.

Advertisement
Advertisement

Οι μοτοσυκλέτες της Voge αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας από την Mototrend, η οποια εισάγει στην Ελλάδα την Kymco.

Τα on off μοντέλα και ειδικά αυτα της μεσαίας κατηγορίας γνωρίζουν μια άνθηση τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως ενώ είναι και ιδιαίτερα δημοφιλή στην χώρα μας γιατί από την μια δεν έχουν το δυσβάσταχτο κόστος μια μεγάλης on off και από την άλλη υπερέχουν σε δυνατότητες και επιδόσεις.

Η εξωτερική εμφάνιση του VOGE 500 DS παραπέμπει ξεκάθαρα στο HONDA CB500X.

Advertisement
Advertisement

Εδώ όμως έχουμε κατι που ξεχωρίζει και που διαφέρει κατα πολυ με τις υπόλοιπες κινέζικες μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν στην αγορά και αυτο δεν ειναι αλλο απο την ποιότητα κατασκευής, την συναρμολόγηση πλαστικών και τα προσεγμένα φινιρίσματα που συνθέτουν μια άρτια κατασκευή και ένα άκρως εντυπωσιακό σύνολο.

Το μπροστινο μέρος ειναι αρκετά επιθετικό με το ρύγχος να τονίζει περισσότερο τον adventure χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας οπως συναντάμε και στα περισσότερα adventure μοντέλα της αγοράς ενώ το πίσω μέρος αν και είναι ιεροσυλία θυμίζει κάτι από Ducati Panigale!

Καρίνα προστασίας για τον κινητήρα, προστατευτικά κάγκελα κατά μήκος του φερινγκ και ψηλή ζελατίνα μαρτυρούν ότι το DS είναι έτοιμο για περιπέτεια.

Advertisement

 

Advertisement

 

Ο κινητήρας που φοράει το DS είναι ένας δικύλινδρος σε σειρά 471 κυβικών εκατοστών με απόδοση στους 46 ίππους στις 8.500 στροφές και μέγιστη ροπή τα 4,3 κιλά στις 7.000 στροφές.
Είναι αρκετά ελαστικός και ομαλός στην λειτουργία του, δεν εμφανίζει σκορτσαρισματα ενώ το μόνο που μπορεί να ξενίζει είναι το πολύ κοντό γραναζωμα που έχει.
Είτε ξεχαστείτε με μια σχέση πάνω είτε ξεχαστείτε και ξεκινήσετε με 2ρα στο κιβώτιο δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού η ροπή είναι πολύ χαμηλά και η επιτάχυνση είναι άμεση!!!

Οι αναρτήσεις του DS είναι KYB, είναι πολύ σωστά σεταρισμενες προσφέροντας άνεση στην καθημερινή σας μετακίνηση.

Advertisement

Το μπροστινό πιρούνι δεν διαθέτει ρυθμίσεις, είναι 41 χιλιοστά με διαδρομή 156 χιλιοστά και πίσω υπάρχει ένα μόνο αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφορτιση ελατηρίου και διαδρομή 167 χιλιοστών.

Η διαδρομή των αναρτήσεων αφήνει το περιθώριο να εξερευνήσετε χωμάτινα μονοπάτια με αξιοπρέπεια χωρίς υπερβολές όμως.

Ο μπροστινός τροχός άλλωστε είναι 17 ιντσών ο οποίος κακά τα ψέματα δεν ενδείκνυται για τέτοια χρήση.

Πολύ καλή είναι και η συμπεριφορά πέδησης μέσα από τα ποιοτικά φρένα της Nissin δίνοντας στον αναβάτη την δύναμη και την ασφάλεια που θέλει με μόνη προσοχή ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω πάτημα η μανέτα του φρένου.

Το DS εξοπλίζεται με TFT οθόνη που θα ζήλευαν ακόμα και μεγαλύτερα μοντέλα σε κυβισμό με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις συν ένδειξη πίεσης ελαστικών η οποία συνδέεται μέσω Bluetooth και με smartphone παρακαλώ, ενώ ακριβώς κάτω από τα όργανα υπάρχει και θύρα USB!

Το DS μέσα στην πόλη θα κινηθεί άνετα και απροβλημάτιστα.

Θα περασει ανάμεσα από μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα χάρη της λεπτής σιλουέτας που έχει.

Το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού θα βοηθήσει σε επιτόπιους ελιγμούς και γενικά σαν σύνολο του ταιριάζει απόλυτα ο χαρακτηρισμός commuter!

 

 

Εκτός πόλης τώρα συνεχίζει να έχει ομαλή και απροβλημάτιστη κύλιση, ιδανική ταχύτητα ταξιδιού είναι τα 130-140 χλμ, η δυνατότητα φόρτωσης είναι πραγματικά τεράστια ιδιαίτερα στην τριβαλιτση έκδοση και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε το ταξίδι σας.

Τελευταίο και καλύτερο άφησα την κατανάλωση η οποία πραγματικά μας άφησε με το στόμα ανοιχτό μιας και τα νταμακια στην οθόνη δεν έπεφταν για κανέναν λόγο!

4λιτρα στα 100, άντε 4,2 και αυτονομία που φθάνει τα 400 χλμ!

Εντυπωσιακό και αληθινό το νούμερο!

Η τιμή του είναι στα 5.995€ ενώ η έκδοση με τριπλέτα βαλιτσών από αλουμίνιο είναι στα 6.498€.

Η VOGE σαν εταιρία σίγουρα θα απασχολήσει αρκετά τα επόμενα χρόνια, είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και σε άλλες κατηγορίες που θα δούμε άμεσα, κρίμα γιατί η έλευση των μοντέλων έπεσε πάνω στην κρίση του COVID και έκοψε την φορά που είχε η εταιρία αλλά με τόσα προσόντα και με τέτοια αυτοπεποίθηση το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε να δούμε πολλά και να περιμένουμε ακόμα περισσότερα!

 

 

Δείτε επίσης:

Voge 650 DSX: Παρουσιάστηκε στην Γαλλία

Voge 300R: Mini Streetfighter

Voge 500AC ΜΥ2021: Retro χαρακτήρας με scrambler ταυτότητα