Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τρία καινούρια e-Bikes από την Yamaha

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρία καινούρια e-Bikes από την Yamaha

NEWSMOTO

Τρία καινούρια e-Bikes από την Yamaha

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε τρία νέα ηλεκτρικά ποδήλατα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες με πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2022 η Yamaha με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης που ονομάστηκε Switch On. Παράλληλα με την παρουσίαση του project και των ηλεκτρικών scooter η εταιρεία για πρώτη φορά παρουσίασε και μια σειρά από ηλεκτρικά ποδήλατα σε πρωτότυπη  μορφή σε όλες τις κατηγορίες. Τα e-Bikes ήταν βασισμένα στην καινούρια μονάδα ισχύος PW-X3 η οποία κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την Yamaha.

Τα τρία αυτά ποδήλατα πλέον παρουσιάστηκαν επίσημα και είναι έτοιμα από το 2023 να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των πόλεων και των βουνών. Το πρώτο από αυτά είναι το Moro 07 και ανήκει στην κατηγορία των e-ΜΤΒ. Πρόκειται για ένα προηγμένο ποδήλατο βουνού το οποίο χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα PW-X3 υψηλής ροπής, ένα διπλό πλαίσιο και κορυφαία περιφερειακά.

Advertisement
Advertisement

Η απόδοσή του είναι 85 Nm ροπής και χάρη στο χαμηλό βάρος του ηλεκτροκινητήρα στα 2,75 κιλά το ποδήλατο είναι έτοιμο να κατακτήσει τα βουνά. Στο κομμάτι του εξοπλισμού οι αναρτήσεις του Moro 07 είναι της RockShox, τα φρένα της Magura και το σύστημα μετάδοσης της Shimano, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα κορυφαία Maxxis. Πολύ σημαντική προσθήκη στο e-Bike είναι το σύστημα συνδεσιμότητας Interface X με τεχνολογία Bluetooth για να έχεις όλες τις πληροφορίες στο smartphone σου.

Το δεύτερο ποδήλατο της σειράς είναι το Wabash RT. Πρόκειται για ένα κομψό ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο ανήκει στην κατηγορία εκτός δρόμου, αλλά για ήπια χρήση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ηλεκτροκινητήρας είναι ο PW-S ο οποίος αποδίδει 70 Nm ροπής προσφέροντας ικανή υποβοήθηση στον αναβάτη, λειτουργία αυτόματης υποστήριξης και αισθητήρες κλίσης Quad. Το βάρος του ποδηλάτου είναι μόλις 21,4 κιλά, ενώ το σύστημα μετάδοσης είναι το Shimano GRX.

Advertisement

Το τρίτο e-Bike της Yamaha είναι το Crosscore RC. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης, ιδανικό για καθημερινή οδήγηση από αναβάτες κάθε ηλικίας. Ο ηλεκτροκινητήρας και εδώ είναι ο PW-ST με απόδοση 70 Nm, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 500 Wh που προσφέρει καλή αυτονομία και χαμηλό βάρος. Το ποδήλατο είναι διαθέσιμο σε τρία μεγέθη, ενώ έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου για ξέγνοιαστες βόλτες στον αστικό ιστό. Τα τρία ποδήλατα της Yamaha θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2023.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης των e-Bikes Yamaha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο παιδικά ATV από τη Yamaha ιδανικά για διασκέδαση (+video)
Πετάει… πετάει… η Yamaha Tenere 700 (+video)
Αυτό είναι το πιο ακριβό Yamaha TMAX

Advertisement