Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Το πρώτο shakedown στη Μαλαισία

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Το πρώτο shakedown στη Μαλαισία

NEWSMOTO

MotoGP: Το πρώτο shakedown στη Μαλαισία

NEWSMOTO

Στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία έχει ξεκινήσει ήδη η δουλειά για το MotoGP του 2023.

Advertisement
Advertisement

Από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου όλα τα βλέμματα του MotoGP έχουν στραφεί προς την Μαλαισία και συγκεκριμένα την πίστα της Sepang. Εκεί, πραγματοποιείται το πρώτο shakedown των μοτοσικλετών του 2023 πριν την επίσημη εκκίνηση των δοκιμών προετοιμασίας για τη νέα χρονιά αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι δοκιμές shakedown πραγματοποιούνται αποκλειστικά από αναβάτες δοκιμών των εργοστασίων και μόνο οι πρωτοεμφανιζόμενοι (rookies) στο MotoGP – όπως ο Augusto Fernandez – μπορούν να οδηγήσουν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του shakedown. Οι δοκιμές είναι «κλειστές» για το κοινό και τους δημοσιογράφους, κάτι που σημαίνει ότι η ενημέρωση είναι περιορισμένη, ωστόσο τα πρώτα δείγματα ήδη έχουν φανεί από κατασκοπευτικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha έχει επιστρατεύσει στην πίστα τον Cal Crutchlow ο οποίος δοκιμάζει την εντελώς καινούρια M1. Η μοτοσικλέτα έχει καινούριο ψαλίδι και νέο κάτω μέρος στα φέρινγκ με τον Βρετανό να δηλώνει ότι όλα δουλεύουν καλά μέχρι στιγμής. Για την ιστορία, όσο η πίστα ήταν στεγνή, ο Crutchlow ήταν πρώτος στην κατάταξη.

Advertisement

Η Honda δουλεύει εντατικά με τον Stefan Bradl να δοκιμάζει πολλά νέα πράγματα, ανάμεσά τους και έναν νέο κινητήρα στην RC213V. Η Aprilia δουλεύει με τον Lorenzo Savadori ο οποίος δοκιμάζει πάνω σε νέα αεροδυναμικά βοηθήματα του ιταλικού εργοστασίου, ενώ μικρές αλλαγές φαίνεται να έχει η Ducati του Michele Pirro.

Advertisement

Μεγάλη κινητοποίηση έχουμε στο στρατόπεδο της KTM η οποία έχει φέρει στην Μαλαισία για το shakedown τους Dani Pedrosa, Jonas Folger, αλλά και τον Augusto Fernandez ο οποίος οδηγεί με τα χρώματα της GasGas. Οι αυστριακοί έχουν φέρει μια εντελώς καινούρια μοτοσικλέτα στη Μαλαισία με νέο πλαίσιο, νέο σύστημα εξάτμισης και νέα αεροδυναμικά, ενώ στους ανεπίσημους χρόνους ο Dani Pedrosa ήταν ταχύτερος, αλλά δεν είχε καταγραφέα χρόνων στη μοτοσικλέτα του.

Advertisement

Το… ζέσταμα των ομάδων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και οι μοτοσικλέτες θα παραδοθούν στους εργοστασιακούς αναβάτες MotoGP για το επίσημο πλέον τεστ που ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν οι αναβάτες MotoGP για προπόνηση;
Θρύλος του MotoGP σχεδιάζει δικό του supercar
Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Pramac στο project MotoGP της Ducati;