Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το διαμάντι της Aprilia Racing

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το διαμάντι της Aprilia Racing

NEWSMOTO

Το διαμάντι της Aprilia Racing

NEWSMOTO

Το αγωνιστικό τμήμα της Aprilia βγάζει στην παραγωγή την ειδική έκδοση RS660 Trofeo.

Advertisement
Advertisement

Η Aprilia στις αρχές του 2022 αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ενιαίο πρωτάθλημα με το εντυπωσιακό supersport μοντέλο της RS660. Το ξεκίνημα έγινε από την Αμερική και το πρωτάθλημα MotoAmerica και επεκτάθηκε στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Μ. Βρετανία γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία.

Μπαίνοντας πλέον στη δεύτερη χρονιά του θεσμού η Aprilia αποφάσισε να δημιουργήσει και μια ειδική έκδοση της RS660 Trofeο αφιερωμένη στο αγωνιστικό μοντέλο. Η RS660 Trofeo χρησιμοποιεί ολοκληρωμένο σύστημα εξάτμισης τιτανίου της SC Project που ανεβάζει την ισχύ στους 105 ίππους. Η Aprilia έχει αναβαθμίσει και τα ηλεκτρονικά δίνοντας τη δυνατότητα ρύθμισης όλων των συστημάτων από τον αναβάτη.

Advertisement
Advertisement

Οι πιο σημαντικές αλλαγές ωστόσο έρχονται στην εργονομία και τις αναρτήσεις. Η θέση οδήγησης έχει χαμηλώσει τοποθετώντας τον αναβάτη πιο «μέσα» στη μοτοσικλέτα, οι τιμονόπλακες είναι ρυθμιζόμενες, το ίδιο και τα κλιπόν, ενώ και τα μαρσπιέ είναι ρυθμιζόμενα. Στο εμπρός μέρος των αναρτήσεων έχει τοποθετηθεί ένα πιρούνι της Andreani, ενώ πίσω βρίσκουμε ένα αμορτισέρ της Ohlins με αποσπώμενο δοχείο.

Τα φρένα είναι της Brembo και τα ελαστικά έχουν αναβαθμιστεί στα Pirelli Supercorsa SC1. Το βάρος έχει μειωθεί κατά 1,3 κιλά σε σχέση με την έκδοση Extrema κυρίως χάρη στο κουστούμι από fiberglass. Η εντυπωσιακή RS660 Trofeo είναι προορισμένη για χρήση σε πίστα και για τα πρώτα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μόνο στην αγορά της Αμερικής. Σε δεύτερη φάση η έκδοση Trofeo θα φτάσει και στην Ευρώπη με την τιμή να υπολογίζεται στα 19.300 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Αυτή είναι η πρώτη δορυφορική ομάδα της Aprilia (+video)
Ετοιμάζει μικρότερο RS η Aprilia;
Η Aprilia επιστρέφει στα Rally Raid

Advertisement