Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τι μάθαμε για την εξωτική BMW M100XR

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι μάθαμε για την εξωτική BMW M100XR

NEWSMOTO

Τι μάθαμε για την εξωτική BMW M100XR

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad Hellas έφερε έστω και για λίγες ώρες την πρωτότυπη M1000XR στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Στη διάρκεια του BMW M Driving Experience που πραγματοποιήθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, η BMW Motorrad επιφύλασσε μια έκπληξη στους ανθρώπους του ειδικού Τύπου. Σε ένας από τα γκαράζ της πίστας βρισκόταν η πρωτότυπη M1000XR η οποία προορίζεται να γίνει το τρίτο μοντέλο της σειράς M της BMW Motorrad.

Η μοτοσικλέτα ήρθε απευθείας από τη Γερμανία και είναι η ίδια που είδαμε πριν από μερικούς μήνες να γυρίζει στο Isle of Man TT με αναβάτη το Πίτερ Χίκμαν. Πολλά πράγματα δεν έγιναν γνωστά για τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες μπορέσαμε να αποσπάσουμε.

Advertisement
Advertisement

Σε πρώτη φάση ο κινητήρας θα είναι ίδιος με εκείνον της M1000R. Ο τετρακύλινδρος των 998 κ.εκ. θα αποδίδει 210 ίππους και 113 Nm ροπής και θα συνοδεύεται από κορυφαία ηλεκτρονικά βοηθήματα εξελιγμένα από την BMW Motorrad Racing. Οι αναρτήσεις θα είναι της Marzocchi με μεγαλύτερες διαδρομές σε σχέση με την M1000R, ενώ θα έχουν και ενεργητική λειτουργία στο πίσω αμορτισέρ.

Τα φρένα και εδώ έχει επιμεληθεί το τμήμα BMW M με πανίσχυρες δαγκάνες και εξελιγμένο ABS Στροφής. Τα αεροδυναμικά είναι επίσης μελετημένα από το τμήμα M αυτήν τη φορά με εσωτερικά φτερά τοποθετημένα πιο χαμηλά στη μοτοσικλέτα. Η χρήση ανθρακονημάτων είναι εκτεταμένη, η εξάτμιση είναι της Akrapovic και φυσικά η μοτοσικλέτα θα συνοδεύεται από το M Competition Pack.

Advertisement

Είναι πολύ πιθανό πριν ολοκληρωθεί το 2023 να έχουμε την τελική μορφή της μοτοσικλέτας, ενώ το 2024 θα βγει στην παραγωγή με την τιμή να υπολογίζεται κοντά στις 35.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλοήγηση χωρίς όρια από την BMW Motorrad
Τι είναι το BMW Motorrad Welt που θα παρουσιαστεί η R1300GS;
Με άρωμα Dakar ο νέος πρεσβευτής της BMW Motorrad Hellas