Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Θα σε χάλαγε να είχες δάσκαλο σε track day κάποιο αστέρι του MotoGP;

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα σε χάλαγε να είχες δάσκαλο σε track day κάποιο αστέρι του MotoGP;

NEWSMOTO

Θα σε χάλαγε να είχες δάσκαλο σε track day κάποιο αστέρι του MotoGP;

NEWSMOTO

Η KTM δίνει τη δυνατότητα σε λίγους τυχερούς να μάθουν τα μυστικά της αγωνιστικής οδήγησης από κορυφαίους αναβάτες του MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Οι φίλοι των σπορ μοτοσικλετών και των track days πάντα ονειρεύονται σε ένα από τα session τους στην εκάστοτε πίστα να είχαν δίπλα τους ένα αστέρι του MotoGP. Σαν ερασιτέχνες αναβάτες φυσικά δεν θα προλάβαιναν ούτε να… δουν τους συγκεκριμένους αναβάτες μέσα στην πίστα (παρά μόνο όταν τους προσπέρναγαν αστραπιαία), αλλά και μόνο η αίσθηση ότι οδηγείς μαζί με τον Μαρκ Μάρκεθ ή τον Τζακ Μίλερ είναι ανεπανάληπτη.

Η KTM λοιπόν αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο δημιουργώντας το KTM Academy of Speed. Η ακαδημία θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2024 και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ευρωπαϊκές πίστες.

Το πρώτο ραντεβού θα είναι τον Ιούνιο στην πίστα Salzburgring στην Αυστρία, το δεύτερο διήμερο ραντεβού θα γίνει στο Red Bull Ring τον Ιούλιο επίσης στην Αυστρία και το τρίτο διήμερο θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Slovakia Ring στην Μπρατισλάβα.

Advertisement
Advertisement

Το ιδιαίτερο με αυτή τη σχολή σπορ οδήγησης είναι ότι στη διάρκεια των διημέρων θα υπάρχει βοήθεια και καθοδήγηση από αναβάτες της KTM στο MotoGP!

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια των διημέρων θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών ο Αγωνιστικός Διευθυντής Μάικ Λάιτνερ και ανάλογα με την περίσταση θα υπάρχουν πρώην αναβάτης MotoGP της KTM όπως ο Ντάνι Πεντρόζα και ο Μίκα Κάλιο, αλλά και ενεργοί αναβάτες των «πορτοκαλί» όπως οι Αουγκούστο Φερνάντεζ, Μπραντ Μπίντερ και Τζακ Μίλερ.

Advertisement

Θα υπάρχει διαχωρισμών των μαθητών σε τρία group, Rookie, Amateur και Pro. Κάθε track day event έχει διαθέσιμες 72 θέσεις (24 θέσεις σε κάθε group) και μπορούν να πάρουν μέρος όσοι έχουν μοτοσικλέτα δρόμου της KTM. Όσο για την τιμή, αυτή ξεκινάει από τα 450 ευρώ για την ομάδα Rookie και φτάνει μέχρι τα 3.490 ευρώ για την ομάδα Pro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εργονομική αναβάθμιση για το KTM 125 Duke του 2024 (+video)
Αυτός είναι ο κορυφαίος «Δούκας» των 190 ίππων (+video)
Αποστολή newsmoto: Επιστροφή του KTM 990 Duke στην EICMA 2023