Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτός είναι ο κορυφαίος «Δούκας» των 190 ίππων (+video)

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτός είναι ο κορυφαίος «Δούκας» των 190 ίππων (+video)

NEWSMOTO

Αυτός είναι ο κορυφαίος «Δούκας» των 190 ίππων (+video)

NEWSMOTO

H ΚΤΜ αποκάλυψε το πιο ισχυρό Duke που έχει κατασκευάσει ποτέ στην ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Μόλις μερικές ημέρες μετά τη διαρροή της τελικής μορφής της νέας 1390 Super Duke R η KTM παρουσίασε επίσημα τελικά την θηριώδη hypernaked μοτοσικλέτα της. Πρόκειται για την πιο ισχυρή και τεχνολογικά προηγμένη Duke που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα με επιδόσεις και συστήματα εμπνευσμένα από το MotoGP.

Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα δεν έχει εκπλήξεις καθώς ακολουθεί τη δομή του νέου 990 Duke. Η μάσκα εμπρός είναι το σημείο αναφοράς με το πολυγωνικό DRL φως ημέρας και τους διπλούς προβολείς στο κέντρο. Σημαντική δουλειά έχει γίνει στα αεροδυναμικά καθώς έχουν προστεθεί φτερά στα πλαϊνά φέρινγκ, ενώ συνολικά το μέγεθος της μοτοσικλέτας έχει μαζευτεί.

Advertisement
Advertisement

Πάμε όμως στα σπουδαία. Ο κινητήρας της 1390 Super Duke R είναι V2 1.350 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 190 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. και 145 Nm ροπής στις 8.000 σ.α.λ. Πρόκειται για την πιο ισχυρή Duke που έχει φτιαχτεί ποτέ με διαφορά. Το σύνολο συνοδεύεται από προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα όπως προγράμματα οδήγησης Performance και Track, ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα και ρυθμιζόμενο traction control με έλεγχο από μονάδα IMU.

Οι αναρτήσεις είναι ακόμα ένα σημείο που το 1390 Super Duke ξεχωρίζει. Η KTM έχει τοποθετήσει (στην έκδοση EVO) ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP Apex με πιρούνι 48 χιλ. εμπρός και πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Το σύστημα περιλαμβάνει και λειτουργία ημι-ενεργητικής (έκδοση EVO) προσαρμογής μέσω μαγνητικών βαλβίδων και συνεργασίας με τη μονάδα ECU. Τα φρένα είναι της Brembo με ABS Στροφής και οι τροχοί αλουμινένιοι 17 ιντσών με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα Michelin Power GP.

Advertisement

Η νέα KTM 1390 Super Duke R θα είναι διαθέσιμη και στα επετειακά χρώματα για τα 30 χρόνια του Duke (όπως και το 990 Duke).

Advertisement

Απολαύστε το «κτήνος» της KTM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελκυστικές τιμές για KTM και Husqvarna
Με άγριες διαθέσεις έρχεται η KTM 790 Duke του 2024 (+video)
Αποστολή newsmoto: Επιστροφή του KTM 990 Duke στην EICMA 2023

Advertisement