NEWSMOTO

Στόχος μόνο η νίκη για την Polaris στο Dakar 2023 (+video)

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στόχος μόνο η νίκη για την Polaris στο Dakar 2023 (+video)

NEWSMOTO

Στόχος μόνο η νίκη για την Polaris στο Dakar 2023 (+video)

NEWSMOTO

Η Polaris για μια ακόμα φορά στοχεύει την πρώτη θέση στον περίφημο Rally Dakar του 2023.

Advertisement
Advertisement

Για μια ακόμα χρονιά η Polaris παίρνει μέρος στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου, το Rally Dakar. Με έξι οχήματα Polaris Pro R η ομάδα Xtremeplus είναι έτοιμη για τον φετινό αγώνα στα δύσκολα τερέν της Σαουδικής Αραβίας. Η γαλλική ομάδα Xtremeplus αντιπροσωπεύει το εργοστάσιο Polaris στο Cross-Country Rally και το Bajas στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Το νέο Polaris Pro R ανήκει στην κατηγορία των Side By Side οχημάτων και ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητα και τις επιδόσεις του. Η αγωνιστική του έκδοση έχει εξελιχθεί από τους έμπειρους αναβάτες της Xtremeplus γράφοντας αμέτρητα χιλιόμετρα σε δύσκολες διαδρομές σε όλο τον κόσμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Dakar 2023 θα αγωνιστεί με οχήματα της Polaris και η ομάδα Sebastien Loeb Racing.

Advertisement
Advertisement

Το νέο RZR είναι εξοπλισμένο με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 225 ίππους. Η εξέλιξή του έχει γίνει στο εργοστάσιο της Αμερικής και είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στον απαιτητικό αγώνα του Dakar τις 14 ημέρες που διαρκεί. Μάλιστα η Polaris έχει φροντίσει να μειώσει την ισχύ του συνόλου στους 170 ίππους με περιοριστή αέρα για να μπορεί να αγωνιστεί και στην κατηγορία T4.

Το κλειδί φυσικά σε έναν αγώνα όπως το Rally Dakar είναι η αξιοπιστία. Για αυτόν το λόγο η Polaris έχει τοποθετήσει ενισχυμένο σύστημα αναρτήσεων και μεγαλύτερα εξαρτήματα προκειμένου να μείνει ανέπαφο ακόμα και στις πιο σκληρές διαδρομές. Παράλληλα, τα συστήματα είναι εύκολα προσβάσιμα σε μηχανικούς και οδηγούς προκειμένου η συντήρηση και επισκευή τους να είναι απλή.

Advertisement

Το Rally Dakar 2023 ξεκινάει στις 31 Δεκεμβρίου στη Σαουδική Αραβία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμφωνία κορυφής μεταξύ Polaris και Sebastien Loeb
Polaris RZR με κινητήρα Tesla (+video)
Ο Lewis Hamilton στην έρημο με ένα Polaris (vid)