Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στο Pikes Peak δοκιμάζει η KTM το 890 SMT (+video)

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο Pikes Peak δοκιμάζει η KTM το 890 SMT (+video)

NEWSMOTO

Στο Pikes Peak δοκιμάζει η KTM το 890 SMT (+video)

NEWSMOTO

Η KTM προετοιμάζει πυρετωδώς την έλευση του πολυαναμενόμενου 890 SMT.

Advertisement
Advertisement

Όταν η KTM ανακοίνωσε την επαναφορά στην γκάμα της του SMT αμέσως δημιούργησε θύελλα στο διαδίκτυο. Το μοντέλο της KTM είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό στην μορφή του 990 SMT που είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση πριν από σχεδόν 15 χρόνια και μόνο το άκουσμα της επαναφοράς του δημιούργησε κύμα ενθουσιασμού.

Οι Αυστριακοί πριν από μερικές εβδομάδες αποκάλυψαν ότι το μοντέλο θα παρουσιαστεί στις 24 Απριλίου δίνοντας παράλληλα μια πρώτη εικόνα του μοντέλου που απεικονίσει το SMT φτιαγμένο από πηλό. Πριν από μερικές ημέρες η KTM έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser βίντεο στο οποίο εμφανίζεται το νέο 890 SMT να ανεβαίνει το Pikes Peak στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ο αναβάτης που ανάλαβε να κάνει τις δοκιμές της μοτοσικλέτας ήταν ο Chris Fillmore, πολυνίκης της διάσημης ανάβασης του Κολοράντο, ο οποίος μένει άναυδος με τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας. Χαρακτηριστικά, ο Fillmore αναφέρει: «Είναι μια μοτοσικλέτα χούλιγκαν. Μπορείς να ντριφτάρεις στη στροφή και να κάνεις αστραπιαίες αλλαγές κατεύθυνσης. Έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να καταπιείς κάθε στροφή. Θα έλεγα ότι θα μπορούσε να το εκτιμήσει κάποιος στο δρόμο γιατί είναι όμορφο στην οδήγηση, έχει καλή δύναμη, εξαιρετική απόδοση και τρομερή ευελιξία. Διάβολος; Θα έλεγα ναι!».

Η νέα 890 SMT βασίζεται στην Duke 890 καθώς δανείζεται τον δικύλινδρο κινητήρα 899 κ.εκ. και το πλαίσιο. Η απόδοση αναμένεται να είναι κοντά στους 110 ίππους, θα έχει όλα τα ηλεκτρονικά του Duke, τις αναρτήσεις WP Apex και τροχούς 17 ιντσών. Παράλληλα, θα είναι εργονομικά προσεγμένο για μεγαλύτερη άνεση και πρακτικότητα με αρκετά καλές ταξιδιωτικές ικανότητες.

Advertisement

Στις 24 Απριλίου θα έχουμε την πλήρη εικόνα του νέου 890 SMT, αν και η KTM ανακοίνωσε ότι στις 11 Απριλίου θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο.

Δείτε το 890 SMT στο Pikes Peak.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκρηκτική KTM Super Duke RR: 180 ίπποι, 180 κιλά
Επίσημο: Οι KTM, Husqvarna, GasGas στην Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε.
KTM SMT: Η μεγάλη επιστροφή! (+video)