Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

KTM SMT: Η μεγάλη επιστροφή! (+video)

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

KTM SMT: Η μεγάλη επιστροφή! (+video)

NEWSMOTO

KTM SMT: Η μεγάλη επιστροφή! (+video)

NEWSMOTO

Η KTM ανακοίνωσε την επιστροφή του πολυαγαπημένου SMT που θα είναι βασισμένο στο 890 Adventure.

Advertisement
Advertisement

Το KTM SMT έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα της αυστριακής φίρμας όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στη μορφή του 990 SMT πίσω στο 2009. Ο λόγος ήταν απλός καθώς έπαιρνε τα καλύτερα στοιχεία από δύο κόσμους, εκείνον των adventure και εκείνον των naked μοτοσικλετών και δημιουργούσε το ιδανικό δίκυκλο για όσους ήθελαν να συνδυάσουν άνεση και αδρεναλίνη.

Το μοντέλο παρά το γεγονός ότι γνώρισε επιτυχία, παραμερίστηκε από την KTM καθώς έριξε το βάρος της σε άλλα project, ωστόσο το 2023 είναι η χρονιά της επιστροφής του SMT. Η KTM ανακοίνωσε ότι στις 24 Απριλίου θα παρουσιάσει επίσημα το καινούριο 890 SMT για να φέρει ακόμα μια φορά αναστάτωση στον κόσμο των δύο τροχών.

Advertisement
Advertisement

Για το νέο 890 SMT λίγα πράγματα γνωρίζουμε ωστόσο σίγουρα θα είναι βασισμένο στο 890 Adventure. Η μοτοσικλέτα θα χρησιμοποιεί τον γνωστό δικύλινδρο κινητήρα 890 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 100 ίππους στην περίπτωση του ADV και 115 ίππους στην περίπτωση του 890 Duke. Εικάζουμε ότι η ισχύς του θα είναι στους 115 ίππους για να δώσει ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα στη μοτοσικλέτα η KTM.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι το ρεζερβουάρ, το οποίο θα είναι μικρότερο από εκείνο του Adventure, ενώ οι τροχοί θα είναι χυτοί 17 ιντσών με σπορ ελαστικά. Οι αναρτήσεις θα είναι της WP με διαδρομές πιο κοντά σε εκείνες του Duke, τα φρένα θα είναι της Brembo, ενώ αναμένεται η μοτοσικλέτα να συνοδεύεται με πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων.

Advertisement

Υπομονή μέχρι τις 24 Απριλίου για να δούμε έναν δυνατό αντίπαλο των BMW F900XR, Yamaha Tracer και Ducati Multistrada V2.

Το teaser βίντεο της KTM.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναβάθμιση στην περιπέτεια για την KTM 390 ADV (+video)
Στο πλευρό της KTM MotoGP η Mobil 1 και η Cupra
Νέο KTM Super Adventure με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις (+video)