Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Smartwatch σώζει αναβάτη μοτοσικλέτας (+video)

Ελλάδα 0:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Smartwatch σώζει αναβάτη μοτοσικλέτας (+video)

NEWSMOTO

Smartwatch σώζει αναβάτη μοτοσικλέτας (+video)

NEWSMOTO

Αναβάτης βρέθηκε σε χαντάκι έπειτα από πτώση και το ρολόι του σώζει τη ζωή.

Advertisement
Advertisement

Όλοι λένε ότι η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου και στην περίπτωση ενός αναβάτη από την Γιούτα των ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Στις αρχές του μήνα ένας αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και είχε ατύχημα.

Για κακή του τύχη στο τέλος του δρόμου υπήρχε ένας αρκετά μεγάλος γκρεμός τον οποίο δεν μπόρεσε να αποφύγει. Έπεσε σε βάθος 15 μέτρων και τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά. Μάλιστα μετά το πρώτο σοκ της πτώσης έχασε τις αισθήσεις του και δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια μέσω τηλεφώνου ή κάποιου άλλου μέσου.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στην ατυχία του όμως είχε στο πλευρό του το smartwatch του το οποίο ανέλαβε δράση. Το έξυπνο ρολόι κατάλαβε ότι υπήρξε πτώση του αναβάτη και αμέσως ενεργοποίησε σήμα κινδύνου προς τις κοντινότερες αρχές. Η αστυνομία έλαβε το μήνυμα και έσπευσε στο σημείο όπου βρήκε τελικά τον τραυματισμένο αναβάτη.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Δεν έγινε γνωστό αν το ρολόι ήταν της Apple ή κάποιας άλλης εταιρείας, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ήταν της Apple. Το συγκεκριμένο ρολόι έχει το σύστημα Crash Detection το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύσει κάποια σύγκρουση είτε σε αυτοκίνητο, είτε σε μοτοσικλέτα. Αμέσως στέλνει σήμα κινδύνου στις υπηρεσίες και φυσικά το στίγμα του ατυχήματος χωρίς την επέμβαση του αναβάτη ο οποίος μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην είναι σε θέση να κινηθεί.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι αυτό το ρολόι έσωσε τη ζωή του αναβάτη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υψηλοί στόχοι για τη Yamaha το 2023
Τρένο… θα πάει και φέτος η Ducati στο MotoGP
Μύθος ή πραγματικότητα: Μόνο οι «αυτοκινητάδες» αγοράζουν τρίκυκλα scooter;