Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Συλλεκτικά ευρώ αφιερωμένα στην Ducati

Ελλάδα 23:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συλλεκτικά ευρώ αφιερωμένα στην Ducati

NEWSMOTO

Συλλεκτικά ευρώ αφιερωμένα στην Ducati

NEWSMOTO

Η Ιταλικής Κυβέρνηση τίμησε την Ducati βγάζοντας μια συλλεκτική σειρά νομισμάτων ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το 2023 ήταν μια χρονιά που η Ducati κυριάρχησε στο παγκόσμιο στερέωμα των δύο τροχών κατακτώντας τίτλους και νίκες σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε με τη σειρά της να τιμήσει αυτές τις επιτυχίες παρουσιάζοντας μια σειρά από συλλεκτικά νομίσματα με θέμα την μπολονέζικη μάρκα.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στις αρχές Φεβρουαρίου αποκάλυψε τη νέα συλλεκτική σειρά του εθνικού νομισματοκοπείου για το 2024 που περιλαμβάνει ευρώ αφιερωμένα στην Ducati. Η συλλογή περιέχει τρία νομίσματα των 5 ευρώ τα οποία αποτυπώνουν από τη μία πλευρά το ιστορικό εργοστάσιο της Ducati στο Μπόργκο Πανιγκάλε.

Advertisement
Advertisement

Δίπλα στο εργοστάσιο υπάρχει το λογότυπο της Ducati και περιμετρικά η επιγραφή Republicca Italiana. Από την πίσω πλευρά συναντάμε τρία διαφορετικά σχέδια με τρία από τα σημαντικότερα μοντέλα της μάρκας στην ιστορία της. Το πρώτο δείχνει την θρυλική Ducati 60 του 1949, την πρώτη ουσιαστικά μοτοσικλέτα που κατασκευάστηκε στην Μπολόνια από την Ducati. Στο δεύτερο εμφανίζεται η Ducati 916 σχεδιασμένη από τον Μάσιμο Ταμπουρίνι το 1994 που αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς στα Superbike.

Στο τρίτο νόμισμα συναντάμε την νέα γενιά superbike μοτοσικλετών της Ducati, την Panigale V4 η οποία αντιπροσωπεύει την κορυφαία τεχνολογία με το αγωνιστικό πάθος της εταιρείας. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε όλα τα νομίσματα οι μοτοσικλέτες είναι βαμμένες στο κόκκινο χρώμα της Ducati, ενώ έχουν την υπογραφή και του καλλιτέχνη A.Vecchio. Τα νέα αυτά συλλεκτικά νομίσματα θα είναι διαθέσιμα από τις 5 Μαρτίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η τιμή της εκρηκτικής Ducati Hypermotard 698 Mono
Ο «Κένταυρος» της Ducati κοσμεί γκαλερί στην Μπολόνια (+video)
Έτοιμη για κάθε πρόκληση η νέα Ducati DesertX Rally (+video)

Advertisement