Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 2: Barreda και Brabec στο 1-2 για τη Honda!

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 2: Barreda και Brabec στο 1-2 για τη Honda!

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 2: Barreda και Brabec στο 1-2 για τη Honda!

NEWSMOTO

Η Joan Barreda πέτυχε την 25η του νίκη στο ράλι του Ντακάρ τη Δευτέρα, με τις ελπίδες της KTM για την ανάκτηση του τίτλου από τη Honda να δέχονται ένα διπλό χτύπημα.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός αναβάτης κέρδισε τη διαδρομή των 457 χλμ από τη Bisha στο Wadi Ad-Dawasir, 3’55” μπροστά από τον πρωταθλητή του 2020 και ομόσταυλό του στη Honda, Ricky Brabec, με τους δυο αναβάτες να επιστρέφουν από μια δύσκολη πρώτη μέρα. Ο Barreda οδήγησε σε κάθε σημείο της διαδρομής, κάτι που τον συνδέει με τον πεντάκις νικητή, Marc Coma, σαν τέταρτο στη λίστα με τις νίκες όλων των εποχών. Έχοντας περάσει από 18ος και ανεβαίνοντας 14΄21”, ο Barreda έχει τώρα τα ηνία της Γενικής, 6’23”,  μπροστά από το Brabec.

Ο Pablo Quintanilla με Husqvarna ήταν ο τρίτος ταχύτερος της διαδρομής, 6’02” πίσω από τον Barreda, ακολουθούμενος από τον αναβάτη της Yamaha, Ross Branch και τον έτερο αναβάτη της Honda, Jose Ignacio Cornejo. Ο Branch, ένας νεοφερμένος στην ομάδα της Yamaha για φέτος, βρίσκεται τώρα στην τρίτη θέση συνολικά, μόλις 14” πίσω από τον Brabec, ενώ ο Quintanilla είναι 4ος μπροστά από τον teammate του στη Husqvarna, Xavier de Soultrait.

Advertisement
Advertisement

Το τρίο των εργοστασιακών αναβατών της KTM έπεσε στον βαθμολογικό πίνακα σε μια μέρα που θα ήθελε να ξεχάσει η αυστριακή μάρκα, με τον νικητή του 2018 Matthias Walkner να περνάει τα χειρότερα. Αν και είχε ξεκινήσει τη μέρα 3ος, ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη του κόστισε δύο ώρες και 15 λεπτά, ρίχνοντας τον στην 46η θέση της Γενικής Κατάταξης. Εντωμεταξύ, ο νικητής της Κυριακής, Toby Price, έχανε σταθερά χρόνο από τον Barreda, καταλήγωντας 32′ πίσω από τον Ισπανό, χάνοντας το προβάδισμα και φτάνοντας 16ος στην κατάταξη.

Advertisement

Ο Sam Sunderland τα πήγε ελαφρώς καλύτερα, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει τους 10 πρώτους στην ειδική, καθώς έχασε 23′, μένοντας 12ος, 12’50” πίσω από τον πρωτοπόρο Barreda. Ο rookie της KTM, Daniel Sanders ήταν 2ος πίσω από τον Barreda σε ένα σημείο του stage, αλλά έχασε έδαφος στο τελευταίο μέρος της δοκιμασίας καταλήγοντας 9ος, 16” από την κορυφή.

Advertisement

Έχοντας επίσης μια δύσκολη μέρα, ο 2ος της πρώτης ειδικής, Kevin Benavides, έπεσε στην 13η θέση της Γενικής αφού έχασε σχεδόν 29” από τον Barreda. Ο Andrew Short της Yamaha έγινε η πρώτη εργοστασιακή εγκατάλειψη, μετά από ένα μη αναστρέψιμο μηχανικό πρόβλημα. Στην κατηγορία των Quads, ο Pablo Copetti πήρε τη νίκη της ειδικής για 1’03” από τον Giovanni Enrico, με τον Alexandre Giroud να συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας. Από άποψη Γυναικών, η -μια κατηγορία μόνης της- Laia Sanz τερμάτισε 23η τη 2η μέρα του αγώνα, ανεβαίνοντας στην 30η θέση της Γενικής.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Honda CB650R/CBR650R MY2021: Αναβαθμίσεις και Euro5

Silkolene: Σας την παρουσιάζουμε εκ των έσω

Αφιέρωμα Nέα Mοντέλα Mοτοσυκλετών 2021: Η ενδεκάδα που κερδίζει!