Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Οι πτώσεις στο MotoGP

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πτώσεις στο MotoGP

NEWSMOTO

Οι πτώσεις στο MotoGP

NEWSMOTO

High side, low side, γρήγορες, αργές, επίπονες μπορεί να είναι οι πτώσεις στο MotoGP. Είναι ένα από τα αθλήματα που είναι πολύ εύκολο σε κάθε γκαζιά να «φλερτάρεις» με έναν πολύ βαρύ τραυματισμό ή ακόμη και το θάνατο. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς οι πτώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των οδηγών του Moto GP. Το να είσαι ασφαλής ενώ πηγαίνεις με 300 km/h ακούγεται δύσκολο, αλλά στο MotoGP συνήθως ισχύει.

Το συγκεκριμένο σπορ επωφελείται μέσα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν κάποια από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας στην αγορά. Χάρη στην τεχνολογία που εξελίσσεται συνεχώς, οι κατασκευάστριες εταιρείες κάνουν τα πάντα ώστε να προσφέρουν όσο καλύτερη προστασία γίνεται, δημιουργώντας όλο και πιο προηγμένα Οι αερόσακοι είναι ένα παράδειγμα αυτών των συστημάτων που οι οδηγοί εμπιστεύονται την ασφάλεια τους, καθώς προσφέρουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας στον πάντα ορατό κίνδυνο μιας πτώσης στο MotoGP.

Οι αγωνιστικές φόρμες, οι μπότες, τα γάντια και φυσικά τα κράνη αποτελούν φυσικά τις πανοπλίες τους. Τι προσφέρουν όμως οι αερόσακοι σε αναβάτες όπως ο Marc Márquez, o Stefan Bradl,o Jack Miller, όταν φτάνουν στα όρια; Δείτε παρακάτω την φωτογραφία (από το RedBull.com)…

Advertisement
Advertisement

airbag-motogp-640

Για την ιστορία, το 2014 πρωταθλητής στις πτώσεις αναδείχθηκε ο Bradley Smith που έπεσε συνολικά 16 φορές. Με 14 ακολούθησαν οι Pol Espargaro, Alvaro Bautista και Andrea Iannone. Αρκετές πτώσεις σημείωσε και ο Πρωταθλητής των τελευταίων δύο ετών, Marc Marquez, φτάνοντας τις 11.