Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρώτη παρουσίαση της BMW CE04 στην Ελλάδα

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη παρουσίαση της BMW CE04 στην Ελλάδα

NEWSMOTO

Πρώτη παρουσίαση της BMW CE04 στην Ελλάδα

NEWSMOTO

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επέλεξε η BMW για να παρουσιάσει επί ελληνικού εδάφους το νέο BMW CE 04.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό scooter της BMW έρχεται μετά από σχεδόν ένα έτος από την αποκάλυψη του πρωτότυπου με εντυπωσιακή σχεδίαση και καινοτομίες σε επίπεδα κινητήρα και τεχνολογίας.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια παρουσίασης των νέων ηλεκτρικών αυτοκίνητων ΒΜW i4 και iX ενώ την παρουσίαση του CE04 έκανε ο επικεφαλής της BMW Motorrad Ελλάδος, Γιάννης Δουλγερίδης.

Advertisement
Advertisement

Το φουτουριστικό ηλεκτρικό σκούτερ της BMW Motorrad που είδαμε είναι μοντέλο προ-παραγωγής και η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που κατάφεραν να έχουν αυτό το προνόμιο!

Με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, πρωτοποριακή σχεδίαση και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το CE04 προτίθεται να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία scooter.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο πλαίσιο, ανάμεσα στην μπαταρία και τον πίσω τροχό, για την καλύτερη δυνατή κατανομή βάρους και έχει συνεχόμενη ισχύ 20 ίππων, με στιγμιαία μέγιστη ισχύ τους 42 ίππους!

Advertisement

Η BMW ανακοινώνει ότι το μοντέλο επιταχύνει από στάση στα 50 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα σε οποιαδήποτε από τις δυο του εκδόσεις με αυτονομία τα 130 χιλιόμετρα.

Advertisement

Το CE 04 κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Γερμανία και εξοπλίζεται με ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως ASC, Traction Control, ενώ φέρει ως στάνταρ 3 χαρτογραφήσεις ισχύος ECO, Rain και Road. Στον επιπλέον εξοπλισμό διατίθεται και η Dynamic χαρτογράφηση που επιτρέπει εντονότερες επιταχύνσεις.

Το μοντέλο θα μπορεί να επαναφορτιστεί με απλή οικιακή πρίζα, με την μπαταρία να φτάνει το 80% στάθμης μέσα σε 2 ώρες, ενώ μία πλήρης φόρτιση χρειάζεται 3,5 ώρες. Με την χρήση του ταχυφορτιστή, οι χρόνοι επαναφόρτισης μειώνονται στα 50 λεπτά έως το 80% και στην 1 ώρα και 10 λεπτά για μια πλήρης φόρτιση.

Advertisement

Ο κύριος αποθηκευτικός χώρος του μοντέλου, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος, είναι προσβάσιμος από το πλάι, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν ο αναβάτης κάθεται στην σέλα.

Το CE 04 ζυγίζει 231 κιλά!

Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο με τις προ παραγγελίες να έχουν ανοίξει και με τιμή εκκίνησης τα 12.180 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Η BMW Motorrad παρουσιάζει ηλεκτρικό Concept CE 02
Νέες cruiser BMW R 18 Transcontinental και R 18 B
Δοκιμή: BMW R18 (+video)