Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Προσγειώθηκαν στην Ελλάδα τα νέα Yamaha Tenere Extreme και Explore (+τιμή)

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσγειώθηκαν στην Ελλάδα τα νέα Yamaha Tenere Extreme και Explore (+τιμή)

NEWSMOTO

Προσγειώθηκαν στην Ελλάδα τα νέα Yamaha Tenere Extreme και Explore (+τιμή)

NEWSMOTO

Οι δύο νέες εκδόσεις της Yamaha Tenere είναι πλέον διαθέσιμες και βάζουν ξανά δυνατά στο παιχνίδι το ιαπωνικό adventure.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha θέλοντας να δώσει περισσότερες επιλογές στο κοινό των Off-Road μοτοσικλετών περιπέτειας δημιούργησε για το 2024 δύο νέες εκδόσεις της Tenere 700. Πρόκειται για την Extreme η οποία απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν την πλήρη εμπειρία της εκτός δρόμου οδήγησης με ποιοτικά περιφερειακά και συστήματα που θα ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο σε οποιοδήποτε τερέν.

Από την άλλη, η έκδοση Explore είναι μια πιο all-around έκδοση η οποία δίνει έμφαση στην άνεση και την πρακτικότητα. Κοινό χαρακτηριστικό των μοντέλων είναι ο δικύλινδρος CP2 Κινητήρας των 689 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 73,4 ίππους και 68 Nm ροπής. Από εκεί και πέρα, στην έκδοση Extreme συναντάμε πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB με διαδρομή 20 χιλ. μεγαλύτερη από την απλή έκδοση.

Διαφορετικό είναι και το αμορτισέρ πίσω με ξεχωριστό δοχείο piggyback. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επίσης είναι το ψηλό φτερό στυλ enduro εμπρός, τα μαρσπιέ τιτανίου, το ρυθμιζόμενο ABS και η στενή εργονομική σέλα. Η έκδοση Tenere 700 Extreme είναι διαθέσιμη στην τιμή των 12.500 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση του Explore οι αναρτήσεις είναι επίσης της KYB με μικρότερες διαδρομές στα 190 χιλ. που βοηθούν στο ταξίδι και την καθημερινή χρήση. Η σέλα είναι χαμηλότερα τοποθετημένη κατά 15 χιλ. σε σχέση με το βασικό μοντέλο, ενώ η μεγαλύτερη ζελατίνα αυξάνει την προστασία από τον αέρα.

Η μοτοσικλέτα διαθέτει επίσης quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ στον βασικό εξοπλισμό η μοτοσικλέτα έχει βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, οθόνη TFT 5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας και ρεζερβουάρ 16 λίτρων.

Η τιμή της έκδοσης Tenere 700 Explore είναι στα 12.400 ευρώ. Τα δύο μοντέλα της Yamaha θα τα βρείτε στο δίκτυο της Μοτοδυναμικής.