Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Προσεχώς από ΚΤΕΟ και τα… μοτοποδήλατα!

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσεχώς από ΚΤΕΟ και τα… μοτοποδήλατα!

NEWSMOTO

Προσεχώς από ΚΤΕΟ και τα… μοτοποδήλατα!

NEWSMOTO

Εκατοντάδες χιλιάδες δίκυκλα κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να περνούν από τεχνικό έλεγχο.

Advertisement
Advertisement

Περιοδικός έλεγχος και στα μοτοποδήλατα αναμένεται να καθιερωθεί σύντομα στη χώρα μας σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr καθώς μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος τύπος δικύκλων εξαιρούνταν από τον υποχρεωτικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ.

Μάλιστα την πληροφορία του Newsauto.gr επιβεβαιώνει και σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην οποία επισημαίνεται ξεκάθαρα ότι ετοιμάζεται να καθιερωθεί τεχνικός έλεγχος μοτοποδηλάτων στη χώρα μας!

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα στην εγκύκλιο που αφορά στην πιστοποίηση καταλληλότητας εκπαιδευτικών μοτοποδηλάτων το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει ότι: «Με αφορμή αιτήματα από Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών και Σχολές Οδηγών αναφορικά με τον τρόπο πιστοποίησης της καταλληλότητας των εκπαιδευτικών μοτοποδηλάτων που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση και τις δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, δεδομένου ότι στη χώρα μας δεν διενεργείται ακόμη περιοδικός τεχνικός έλεγχος μοτοποδηλάτων, εφαρμόζονται τα ακόλουθα. Μέχρις ότου καθιερωθεί περιοδικός τεχνικός έλεγχος μοτοποδηλάτων στη χώρα μας:

Τα εκπαιδευτικά μοτοποδήλατα, προκειμένου να ενταχθούν για πρώτη φορά στο έργο της εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, υπόκεινται υποχρεωτικά σε επιθεώρηση από την οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οποία εκδίδει σχετική βεβαίωση καταλληλότητας ετήσιας ισχύος. Η βεβαίωση αυτή, την οποία φέρουν τα υπόψη μοτοποδήλατα, επιδεικνύεται υποχρεωτικά στην εξεταστική επιτροπή προς έλεγχο πριν την έναρξη της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς.

Μετά τη λήξη της ως άνω βεβαίωσης και έκτοτε, τα εκπαιδευτικά μοτοποδήλατα φέρουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του κατόχου τους με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, ετήσιας διάρκειας, στην οποία δηλώνεται ότι το μοτοποδήλατο έχει συντηρηθεί κατάλληλα και είναι κατάλληλο από τεχνικής απόψεως για την εκπαίδευση και τη διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών και γενικότερα για να κυκλοφορεί στο δημόσιο οδικό δίκτυο της χώρας. Η δήλωση αυτή καθώς και η τελευταία χρονικά εκδοθείσα από την οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών βεβαίωση καταλληλότητας επιδεικνύονται υποχρεωτικά στην εξεταστική επιτροπή προς έλεγχο πριν την έναρξη της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς.

Advertisement

Από εκδόσεως της παρούσας, παύουν να εφαρμόζονται τα διαλαμβανόμενα σε προγενέστερες εγκυκλίους αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος. Βεβαιώσεις καταλληλότητας εκπαιδευτικών μοτοποδηλάτων που έχουν τυχόν εκδοθεί από Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών και βρίσκονται σε ισχύ κατά την έκδοση της παρούσας, εξακολουθούν να ισχύουν έως την αναγραφόμενη στις ίδιες ημερομηνία λήξης ισχύος τους.»

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πόσο θα επιβαρυνθούν οι δασμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Euro5

Περιβαλλοντικό Τέλος έως 4.000 ευρώ! – Σε ποια ΙΧ θα επιβληθεί

Πακέτο-μαμούθ 8,8 δισ. ευρώ για τη στήριξη της αγοράς αυτοκινήτου!

Advertisement