Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πότε περιμένουμε στην Ελλάδα την BMW CE-02 (+video)

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε περιμένουμε στην Ελλάδα την BMW CE-02 (+video)

NEWSMOTO

Πότε περιμένουμε στην Ελλάδα την BMW CE-02 (+video)

NEWSMOTO

Η καινούρια ηλεκτρική μοτοσικλέτα αστικής διασκέδασης της BMW Motorrad σύντομα θα είναι κοντά μας.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα θέματα που μας απασχόλησαν το καλοκαίρι του 2023 ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση της δεύτερης ηλεκτρικής μοτοσικλέτας της BMW Motorrad. Η εντυπωσιακή παρουσίαση έγινε στο Βερολίνο και για όσους δεν θυμούνται η εταιρεία επιστράτευσε τον ψηφιακό κόσμο και την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει ζωή στην CE-02.

Έχοντας εμπειρία από το εξαιρετικό ηλεκτρικό scooter CE-04 που βρίσκεται ανάμεσά μας εδώ και δύο χρόνια, η CE-02 αναμένεται να έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τους νέους αναβάτες που θέλουν κάτι εναλλακτικό, γρήγορο και διασκεδαστικό να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησής τους.

Advertisement
Advertisement

Η CE-02 δεν είναι scooter, αλλά μια μοτοσικλέτα πόλης με έντονο σχεδιαστικό χαρακτήρα και σοβαρές πινελιές lifestyle και τεχνολογίας. Το δίκυκλο είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 15 ίππων (11 kW) και 55 Nm ροπής, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο και η ισχύς μεταφέρεται στον πίσω τροχό με ιμάντα. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 95 χλμ./ώρα και την επιτάχυνση να είναι ακαριαία με τα 0-50 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα. Η BMW Motorrad αναφέρει ότι θα υπάρξει και μια δεύτερη έκδοση μικρότερης απόδοσης 4 kW με μία μπαταρία και αυτονομία 45 χιλιόμετρα.

Η CE-02 είναι εξοπλισμένη με δύο μπαταρίες 48 V χωρητικότητας 2 kWh που φροντίζουν για μια αυτονομία της τάξης των 95 χιλιομέτρων (WMTC) με την φόρτιση να γίνεται είτε σε οικιακή πρίζα, είτε σε ταχυφορτιστή 11 kW. Το πλαίσιο της μοτοσικλέτας είναι ατσάλινο και συνεργάζεται με ποιοτικές αναρτήσεις, ενώ οι τροχοί είναι 14 ιντσών τύπου «δίσκος» για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση. Τα φρένα διαθέτουν ABS της BMW Motorrad για μέγιστη ασφάλεια και το βάρος είναι πολύ χαμηλό, στα 132 κιλά έτοιμο για οδήγηση.

Advertisement

Ένα στοιχείο που κάνει την CE-02 να ξεχωρίζει είναι σίγουρα ο τεχνολογικός εξοπλισμό της. Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα διαθέτει LED φώτα, τρία προγράμματα οδήγησης, Flash, Surf και Flow, ηλεκτρική όπισθεν, σύστημα Keyless, USB θύρα, TFT οθόνη 3,5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone.

Advertisement

Η καινούρια και άκρως ενδιαφέρουσα μοτοσικλέτα της BMW Motorrad αναμένεται να την δούμε πρώτη φορά στην Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024 στο Metropolitan Expo στις αρχές Απριλίου και πριν το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η διάθεσή της.

Δείτε την εντυπωσιακή παρουσίαση της BMW Motorrad.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρωταθλητής Superbike τα βάζει με οδηγό DTM στο… χώμα! (+video)
Η BMW Motorrad ετοιμάζει ηλεκτρική μοτοσικλέτα επιδόσεων
Θρύλος του customizing παρουσιάζει την BMW R 18 One Eight C