Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Peugeot XP400: Το SUV των scooter (+video)

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot XP400: Το SUV των scooter (+video)

NEWSMOTO

Peugeot XP400: Το SUV των scooter (+video)

NEWSMOTO

Η Peugeot Motocycles έρχεται με άγριες διαθέσεις το 2023 με ένα δυναμικό scooter.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot Motocycles, από τότε που πέρασε στα χέρια της Mutares και επέστρεψε στις ευρωπαϊκές ρίζες της, έχει ξεκινήσει να κάνει έντονη την παρουσία της στις αγορές παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα μοντέλα. Το πιο ενδιαφέρον από αυτά τα μοντέλα είναι το XP 400, ένα crossover scooter το οποίο μπαίνει δυναμικά στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία.

Το νέο Peugeot XP 400 σχεδιαστικά δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι πρόκειται για scooter περιπέτειας. Οι ακτινικές ζάντες, τα ελαστικά διπλής χρήσης και οι ενισχυμένες αναρτήσεις είναι μερικά από τα στοιχεία που δηλώνουν τον χαρακτήρα του scooter. Μάλιστα η Peugeot Motocycles χαρακτηρίζει το XP 400 το SUV των 2 τροχών.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του XP 400 είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 399 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 36,7 ίππους και 38 Nm ροπής και συνοδεύεται από ένα σύγχρονο σύστημα ψεκασμού. Στο εμπρός μέρος της ανάρτησης συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι με αυξημένη διαδρομή, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πίσω σύστημα.

Το ψαλίδι/κινητήρας του scooter φαίνεται να συνδέεται με ένα πρωτότυπο μοχλικό με το αμορτισέρ να βρίσκεται ψηλά, στη δεξιά πλευρά του scooter. Σίγουρα την συγκεκριμένη πατέντα δεν την έχουμε συναντήσει κάπου αλλού και θα έχει ενδιαφέρον να την παρατηρήσουμε από κοντά.

Advertisement

Το XP 400 είναι διαθέσιμο και σε έκδοση GT με πιο πλούσιο εξοπλισμό και περισσότερα στοιχεία περιπέτειας. Στην απλή έκδοση (Allure) ο εμπρός τροχός είναι 17 ιντσών χυτός, ενώ στην έκδοση GT είναι ακτινωτός με ελαστικά διπλής χρήσης.

Advertisement

Το γαλλικό scooter έχει και σύγχρονο εξοπλισμό με οθόνη TFT 5 ιντσών, θύρα φόρτισης USB, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και ρυθμιζόμενη ζελατίνα. Η τιμή του XP400 αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα των 8.500 ευρώ. Θυμίζουμε ότι την Peugeot Motocycles έχει αναλάβει στην Ελλάδα ο Όμιλος Σαρακάκης.

Βίντεο του XP 400.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Peugeot Motocycles στα χέρια του Ομίλου Σαρακάκη
Στα χέρια της Mutares η Peugeot Motocycles
Η Peugeot Motocycles περνάει στην αντεπίθεση