Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στα χέρια της Mutares η Peugeot Motocycles

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα χέρια της Mutares η Peugeot Motocycles

NEWSMOTO

Στα χέρια της Mutares η Peugeot Motocycles

NEWSMOTO

Ανακοινώθηκε επίσημα η μετακίνηση της γαλλικής μάρκας στα χέρια της γερμανικής Mutares.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot Motocycles είναι η παλαιότερη μάρκα κατασκευής δικύκλων στον κόσμο. Το έτος ίδρυσης της εταιρείας χάνεται πίσω στο 1898 και στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού εκείνης της χρονιάς παρουσιάστηκε ένα τροποποιημένο ποδήλατο με έναν κινητήρα της De Dion-Bouton στο πίσω μέρος που ήταν ουσιαστικά το πρώτο μοντέλο της μάρκας.

Η ιστορία της Peugeot Motocycles πέρασε από χίλια μύρια κύματα με πολλές επιτυχίες, αλλά και πολλές δύσκολες στιγμές. Στις αρχές του 2010 η εταιρεία αντιμετώπιζε αρκετά οικονομικά προβλήματα, αλλά το βασικότερο πρόβλημά της ήταν η έλλειψη ταυτότητας.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ήρθε να το λύσει η Mahindra το 2014 όταν απέκτησε το 51% της εταιρείας από την PSA, ενώ το 2019 οι Ινδοί πήραν πλέον τον πλήρη έλεγχο. Τα προβλήματα ωστόσο δεν σταμάτησαν και η Mahindra δεν κατάφερε να βάλει… μπροστά ξανά τις μηχανές της Peugeot. Αυτό έφερε ακόμα μια αλλαγή ιδιοκτησίας στην γαλλική μάρκα η οποία επιβεβαιώθηκε το 2023.

Η Mutares SE & Co. KGaA, γερμανική πολυεθνική με πολλαπλές εταιρείες κάτω από την ομπρέλα της, ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο του 80% της Peugeot Motocycles. Η συνεργασία με την Mahindra θα συνεχιστεί με τους Ινδούς να βοηθούν στην κατασκευή νέων μοντέλων, ωστόσο η βασική δουλειά θα γίνεται στη Γαλλία.

Advertisement

Θυμίζουμε, ότι η Peugeot Motocycles διατηρεί σύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής δικύκλων στο Mandeure της Γαλλίας. Στις εγκαταστάσεις δραστηριοποιείται και η κινεζική JNQQ, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας στη συγκεκριμένη μονάδα πλέον θα σχεδιάζονται και θα κατασκευάζονται όλα τα νέα δίτροχα και τρίτροχα μοντέλα της Peugeot Motocycles. Θυμίζουμε ότι ο Όμιλος Σαρακάκης αναμένεται να αναλάβει την αντιπροσωπεία της γαλλικής μάρκας στην Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Peugeot Motocycles περνάει στην αντεπίθεση
Η γοητεία του 4 για την Peugeot στην Retromobile 2023
Peugeot 2008: Η τέχνη της άνεσης