Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Peugeot Metropolis: To κορυφαίο scooter εκσυγχρονίζεται

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot Metropolis: To κορυφαίο scooter εκσυγχρονίζεται

NEWSMOTO

Peugeot Metropolis: To κορυφαίο scooter εκσυγχρονίζεται

NEWSMOTO

Το Peugeot Metropolis είναι το μοναδικό 100% γαλλικής κατασκευής 3-τροχο σκούτερ. Είναι το κορυφαίο της γκάμας και τώρα αλλάζει και βελτιώνεται με την έκδοση Metropolis RS Concept. Το νέο τρίκυκλο scooter σηματοδοτεί την άφιξη μιας νέας γενιάς Peugeot Metropolis, με ένα νέο τεχνολογικό εξοπλισμό και σαφή επιρροή από τα αυτοκίνητα Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας τα βήματα του πρωτότυπου μοντέλου e-Metropolis, που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση για τα 120 χρόνια ιστορίας του εργοστασίου στο Παρίσι το 2018, το Peugeot Metropolis RS Concept στοχεύει στο κοινό, που αναζητά το ιδανικό όχημα για τις αστικές και ημιαστικές μετακινήσεις του.

Το Peugeot Metropolis RS Concept είναι το τρίτο όχημα που συνδέεται μέσω της τεχνολογίας i-Connect. Αυτό το αποκλειστικό σύστημα της Peugeot έχει ίδια χαρακτηριστικά με το i-Cockpit που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Peugeot 308. Το i-Connect βασίζεται στον συνδυασμό 3 μοναδικών λύσεων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Peugeot Motocycles στην καινοτομία:

Advertisement
Advertisement

• Η «Head-up» λειτουργία είναι εφικτή λόγω της εργονομικά σχεδιασμένης θέσης της έγχρωμης οθόνης οργάνων TFT.

• Το τρίγωνο «αναβάτη – σκούτερ – πίνακα οργάνων» βελτιστοποιήθηκε μεταξύ άλλων, χάρη στο καμπυλωτό τιμόνι που επιτρέπει μείωση των κινήσεων. Η εργονομία ενισχύει την ταχύτητα και την ευελιξία, προσφέροντας μια πιο χαλαρή θέση οδήγησης.

• Μια εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας συνδέεται στο σκούτερ με ενσωματωμένο GPS και επιτρέπει στον αναβάτη να σχεδιάζει τα ταξίδια του και να διευκολύνει την καθημερινή του μετακίνηση. Η συνδεσιμότητα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα λήψης των ακόλουθων, όταν το σκούτερ είναι σε στάση: κλήσεις, SMS, καθώς και άλλες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από το smartphone του αναβάτη, οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη TFT του Peugeot Metropolis RS Concept.

Advertisement

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, το Peugeot Metropolis RS Concept διαθέτει νέες γραμμές με ένα συγκεκριμένο στυλ, που συνδέεται με το DNA της οικογένειας Peugeot, ακόμη και στη μικρότερη λεπτομέρεια. Αυτό το σκούτερ διαθέτει την χαρακτηριστική “πλευστή” γρίλια του εργοστασίου, κάτω από την οποία υπάρχουν αεραγωγοί με πιο μοντέρνα και σπορ εμφάνιση. Στον πίνακα οργάνων, οι ενδείξεις και το ανεστραμμένο στροφόμετρο των δύο αναλογικών οργάνων για την ταχύτητα και τις στροφές του κινητήρα, αντανακλούν εκείνες του Peugeot 308. Τα οπίσθια φώτα LED «3 claws» είναι ιδιαίτερα. Αυτά τα χαρακτηριστικά φώτα, για την ημέρα και τη νύχτα, είναι εμπνευσμένα από τα μοντέλα αυτοκινήτων της εταιρίας. Τα μπροστινά φώτα LED ενισχύονται από μαύρες και χρωμιωμένες μάσκες που συμβάλουν στη δημιουργία ενός πιο επιθετικού στυλ. Οι αεραγωγοί και το τιμόνι προσθέτουν μια σπορ πινελιά. Τέλος ο φωτισμός LED, θυμίζει «δόντια του λιονταριού», που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο νέο 508.

Advertisement

Μέχρι την επίσημη εμφάνιση του Metropolis RS Concept, οι εκδόσεις Ultimate, Sport και Business παραμένουν στην κορυφή της γκάμας από την πρώτη παρουσίαση του 3-τροχου σκούτερ της Peugeot.
Η έκδοση Ultimate προσφέρει νέες τεχνολογικές εφαρμογές αλλά και εύκολο χειρισμό, χάρη στον κινητήρα PowerMotion 400 κ.εκ., που επιτρέπει την οδήγηση του σκούτερ με δίπλωμα αυτοκινήτου. Το Peugeot Metropolis Ultimate Sport έχει σπορ εμφάνιση και διατίθεται σε νέες διχρωμίες με βάση το μαύρο και το λευκό και με νέα υφή: Ματ μαύρο, γυαλιστερό μαύρο και μεταλλικό λευκό. Τέλος έκδοση Ultimate Business είναι κομψή, πολυτελής και σας επιτρέπει να οδηγείτε άνετα και με στυλ, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την συμφόρηση των μεγάλων αστικών κέντρων. Διαθέτει δερμάτινη σέλα με πλάτη συνεπιβάτη στο καφέ χρώμα της σοκολάτας, χρωματική επιλογή λευκού περλέ χρώματος, μαύρο χρώμα στους τροχούς και στο κάτω μέρος και έναν ανεμοθώρακα που παρέχει μέγιστη προστασία.
Οι δύο εκδόσεις Sport and Business είναι εξοπλισμένες με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχαν μεγάλη επιτυχία στο Peugeot Metropolis. Ο κινητήρας 400 κ.εκ. PowerMotion LFE (Low Treble Efficiency), καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4, έχει μειωμένες εκπομπές θορύβου και κατανάλωση. Η ασφάλεια, εξασφαλίζεται με την αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων alarm, με το φρένο στάθμευσης και το σύστημα ABS. Τέλος τα φώτα ημέρας παρέχουν πολύ καλή ορατότητα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Η πρακτικότητα ενισχύεται με το έξυπνο κλειδί (Smart Key), τον αποθηκευτικό χώρο με καπάκι που μπορεί να χωρέσει ένα full face ή ένα ανοιγόμενο και ένα jet κράνος, αλλά και από τον ανεμοθώρακα που μπορεί να ρυθμιστεί με το χέρι σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Επιπλέον ασφάλεια δίνει το σύστημα αποτροπής της κλίσης για το κλείδωμα του οχήματος, το οποίο επιτρέπει την στάση χωρίς να είναι απαραίτητο να πατήσουν τα πόδια του αναβάτη στο έδαφος. Το ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης είναι τοποθετημένο στο τιμόνι και επιτρέπει το κλείδωμα των τροχών με ένα μόνο πάτημα.

Τα νέα Peugeot Metropolis αναμένονται στην Ελληνική αγορά την άνοιξη του 2020 σε τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Advertisement