Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Όταν η Deus Ex Machina συνάντησε την BMW R nineT (+video)

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όταν η Deus Ex Machina συνάντησε την BMW R nineT (+video)

NEWSMOTO

Όταν η Deus Ex Machina συνάντησε την BMW R nineT (+video)

NEWSMOTO

Οι άνθρωποι της Deus Ex Machina δημιούργησαν την μοναδική Art 9T χρησιμοποιώντας μια BMW R nineT.

Advertisement
Advertisement

Η Deus Ex Machina είναι μια από τις εταιρείες που είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητη στον κόσμο των δύο τροχών. Έχει δημιουργήσει το δικό της ξεχωριστό liestyle το οποίο συνδυάζει την μόδα, τη μοτοσικλέτα και τον τρόπο ζωής αφήνοντας πίσω τα καθιερωμένα στερεότυπα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες της Deus Ex Machina βρίσκεται και η δημιουργία ξεχωριστών concept μοτοσικλετών τα οποία φέρουν την σφραγίδα των workshops της εταιρείας σε Ευρώπη και Αμερική. Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η τελευταία δημιουργία της εταιρείας η οποία βασίστηκε σε μια BMW R nineT του 2014 και μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη cafe racer με τη σχεδιαστική σφραγίδα της ομάδας του Jeremy Tagard.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί του workshop αποφάσισαν να αφήσουν ανέπαφο το πλαίσιο και τον boxer κινητήρα της μοτοσικλέτας χτίζοντας τα υπόλοιπα πάνω σε αυτήν τη βάση. Οι αλλαγές αρχίζουν από το ρεζερβουάρ το οποίο προέρχεται από την Suzuki GS1100 και διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρέσει μέσα στο πλαίσιο. Παράλληλα έπρεπε να «κρυφτούν» μέσα του η ECU, το σύστημα ABS και η τρόμπα βενζίνης. Το υποπλαίσιο ήταν χειροποίητο και έκρυψε όλα τα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας, ενώ το σύστημα ψύξης λαδιού του κινητήρα αντικαταστάθηκε από ένα μικρότερο της Honda.

Οι αναρτήσεις, τα φρένα και οι τροχοί στάλθηκαν σε ειδικούς προκειμένου να διαμορφωθούν σύμφωνα με τα πρότυπα της Deus Ex Machina. Ιδιαίτερη δουλειά έγινε στο σύστημα διεύθυνσης με την Ricci Performance να σχεδιάζει σε CNC την πάνω πλάνα τιμονιού. Τα κλιπόν επιμελήθηκε η ABM, ενώ το σύστημα γκαζιού είναι δανεισμένο από την KTM RC8.

Advertisement

Εκτός από τις εικαστικές παρεμβάσεις, είχαμε αναβάθμιση και στον κινητήρα με νέο σύστημα διαχείρησης (Dynojet Power Commander 5), ενώ η DNA πρόσφερε επιπέδου 3 αναβάθμιση στο φίλτρο εισαγωγής. Η μοτοσικλέτα παραδόθηκε στο τέλος του 2022 στον ιδιοκτήτη της Artem και ονομάστηκε Art 9T.

Advertisement

Απολαύστε το θαύμα της Deus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Yamaha Tenere 700 από την Deus ex Machina
Ποια αξεσουάρ συνοδεύουν τη νέα Ducati Diavel V4 (+video)
Moto Guzzi V7 Gucci/Palace: Σταυροδρόμι κουλτούρας και lifestyle

Advertisement