Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ονειρεμένο Bol d’Or ετοιμάζει η Honda

Ελλάδα 9:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ονειρεμένο Bol d’Or ετοιμάζει η Honda

NEWSMOTO

Ονειρεμένο Bol d’Or ετοιμάζει η Honda

NEWSMOTO

Η Honda ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό ένα επετειακό Bol d’Or μόνο στην Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Τη δεκαετία του 1990 το να έχει κάποιος στο γκαράζ του ένα Honda CB Bol d’Or ήταν σαν να είχε κατακτήσει το Ιερό Δισκοπότηρο. Η μυώδης γυμνή μοτοσικλέτα δημιούργησε το δικό της μύθο ανάμεσα στους μυημένους των δύο τροχών ξεχωρίζοντας για τις απίστευτες επιδόσεις και τον άγριο χαρακτήρα που έβγαζε στο δρόμο.

Η Honda στην Ευρώπη δυστυχώς δεν κατάφερε να διατηρήσει στην γκάμα της το συγκεκριμένο μοντέλο λόγω των αυστηρών προδιαγραφών ρύπων Euro5 με αποτέλεσμα από το 2018 να πωλείται μόνο στην Ιαπωνία. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τους ανθρώπους της Honda να συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω στο CΒ1300 και μάλιστα να δημιουργούν ειδικές εκδόσεις του μοντέλου για τους φανατικούς.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της σειράς CB, η Honda δημιούργησε μια ειδική έκδοση του CB1300 Super Bol d’Or και μια ειδική έκδοση του Super Four. Οι δύο μοτοσικλέτες είναι βαμμένες στα χρώματα του πρώτου πρωτότυπου Big-1 το οποίο παρουσιάστηκε το 1992 με τις χαρακτηριστικές μπλε και κόκκινες πινελιές. Σε κάποια σημεία της μοτοσικλέτας βρίσκουμε χρυσές αποχρώσεις, ενώ στο ρεζερβουάρ δεσπόζει το λογότυπο 30th Anniversary Edition.

Στο τεχνικό κομμάτι, οι μοτοσικλέτες έχουν αναρτήσεις της Ohlins με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Παράλληλα, τα φρένα είναι της Brembo, ενώ ο κινητήρας παραμένει ο τετρακύλινδρος των 1.284 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και χρησιμοποιεί πλέον σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού Ride-by-Wire. Οι δύο εκδόσεις του CB1300 θα είναι διαθέσιμες μόλις σε 720 μονάδες και για μικρή χρονική περίοδο, όπως οι CB1100 Final Edition του 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμβατές και για iPhone οι φωνητικές εντολές της Honda
Γλυκοκοιτάζει το MotoE η Honda
Η Honda ετοιμάζει το «κύκνειο άσμα» της Fireblade

Advertisement