Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ο πιο τρελός αγώνας enduro με mini bikes (+video)

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο πιο τρελός αγώνας enduro με mini bikes (+video)

NEWSMOTO

Ο πιο τρελός αγώνας enduro με mini bikes (+video)

NEWSMOTO

Η φαντασία κάποιων στην Αμερική δεν έχει κανένα όριο ακόμα και όταν πρόκειται για χωμάτινους αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Αν σταματήσουμε κάποιον τυχαίο συμπολίτη μας στο δρόμο και του ζητήσουμε να μας πει τι είναι το enduro, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μας εξηγήσει ότι είναι μια μορφή αγώνων μοτοσικλέτας στο χώμα. Στην Αμερική ωστόσο το enduro φαίνεται πως έχει πάρει άλλες… διαστάσεις και αντί να μεγαλώνουν οι μοτοσικλέτες, μικραίνουν.

Τα τελευταία δύο χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στο Τέξας, πραγματοποιείται ένας αγώνας enduro που σίγουρα ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Σε μια κυκλική χωμάτινη διαδρομή 6 χιλιομέτρων οι αναβάτες θα πρέπει να συμπληρώσουν 3 συνεχόμενες ώρες οδήγησης σε αγωνιστικό ρυθμό με… mini bikes!

Advertisement
Advertisement

 

O αγώνας Minibike Enduro έχει έναν περίεργο κανονισμό. Οι μοτοσικλέτες που μπορούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να είναι mini bikes και μάλιστα χειροποίητες. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, την junior, την full suspension (αναρτήσεις εμπρός και πίσω) και την hardtail (ανάρτηση μόνο εμπρός). Στον αγώνα του 2022 πήραν μέρος 60 μοτοσικλέτες και πραγματικά το θέαμα ήταν αν μη τι άλλο διασκεδαστικό.

Advertisement

Φυσικά δεν έλειψαν οι πτώσεις και τα απρόοπτα, ωστόσο οι περισσότεροι κατάφεραν να τερματίσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειάστηκαν τουλάχιστον μία εβδομάδα μασάζ για να επανέλθει η μέση τους σε νορμάλ κατάσταση.

Δείτε τον τρελό αγώνα με mini bikes.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σπάει τα καθιερωμένα η Fantic με το Caballero 700
H CFMoto θα κατασκευάζει το νέο KTM 790 Adventure
Πότε έρχονται τα νέα 125άρια της Suzuki στην Ελλάδα;