Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ο μικρός τυφώνας της Benelli (+video)

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο μικρός τυφώνας της Benelli (+video)

NEWSMOTO

Ο μικρός τυφώνας της Benelli (+video)

NEWSMOTO

Η Benelli συνεχίζει να τιμάει το όνομα Tornado με μια πολύ διασκεδαστική μοτοσικλέτα πόλης.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Tornado είναι χωρίς αμφιβολία θρυλικό για την Benelli καθώς η ιταλική μάρκα ουσιαστικά έμεινε ζωντανή στις αγορές του κόσμου τη δεκαετία του 1990 και του 2000 χάρη στο αντίστοιχο σπορ μοντέλο. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από εκείνη την εποχή, αλλά κάποια πράγματα παραμένουν ζωντανά και η Benelli τιμάει πάντα το όνομα Tornado.

Στην γκάμα της ιταλικής μάρκας φυσικά και υπάρχει το όνομα Tornado και μάλιστα σε μια πολύ διασκεδαστική, μικρή μοτοσικλέτα. Πρόκειται για την Benelli Tornado Naked T 125, μια μικρή μοτοσικλέτα πόλης με διασκεδαστικό χαρακτήρα και νεανικό στυλ.

Advertisement
Advertisement

Η Naked T 125 χρησιμοποιεί έναν μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 11 ίππους και 10 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από 5τάχυτο κιβώτιο μόνιμης εμπλοκής (ημιαυτόματο), ενώ την τροφοδοσία έχει αναλάβει ψεκασμός.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει η Benelli στην οδηγική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας προκειμένου να είναι διασκεδαστική και ευχάριστη καθημερινά. Οι αναρτήσεις λοιπόν αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 35 χιλ. εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης.

Advertisement

Τα φρένα έχουν έναν δίσκο εμπρός 210 χιλ. και έναν πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, ενώ οι τροχοί είναι 12 ιντσών. Το βάρος της Tornado είναι πολύ χαμηλό, μόλις στα 124 κιλά με το ύψος σέλας να είναι στα 780 χιλ. που την κάνει ιδανική για μεγάλο εύρος αναβατών. Το κερασάκι στην τούρτα για το T 125 είναι η τιμή του που έχει οριστεί στα 2.230 ευρώ και είναι διαθέσιμο από την Motoway σε τέσσερα εντυπωσιακά χρώματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η Benelli που προτιμούν οι Έλληνες; (+video)
Benelli Leoncino 125: Ο ιταλικός τρόπος μετακίνησης
Benelli TRK 702: Το όνομα της περιπέτειας (+video)