Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ο Aleix Espargaro κέρδισε την Pole Position στην Αργεντινή

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Aleix Espargaro κέρδισε την Pole Position στην Αργεντινή

NEWSMOTO

Ο Aleix Espargaro κέρδισε την Pole Position στην Αργεντινή

NEWSMOTO

Ιστορική μέρα έζησε η Aprilia στις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα στην πίστα Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή.

Advertisement
Advertisement

Ο Aleix Espargaro έδειχνε πολύ δυνατός από τα δεύτερα ελεύθερα και κατάφερε με χρόνο 1.37.688 να είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση της εκκίνησης, μπροστά από τον Jorge Martin (Pramac Ducati) που έμεινε πίσω του μόλις 0.151s ενώ την πρώτη σειρά έκλεισε με την καλύτερη του θέση έως τώρα ο Luca Marini με χρόνο 1.38.119. που τον έφερε στην τρίτη θέση! 

Ο Aleix Espargaro γίνεται ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει pole position με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές (Yamaha, Suzuki και Aprilia) και παράλληλα γίνεται ο πρώτος αναβάτης που χαρίζει στην Aprilia την πρώτη της pole position στη σύγχρονη εποχή του MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Στην δεύτερη σειρά από την 4η θέση έχουμε το πρώτο Honda με τον Pol Espargaro που πέρασε από το Q1, μπροστά από το δεύτερό Aprilia με τον Maverick Vinales και χρόνο 1.38.119, φέρνοντας για πρώτη φορά και τα δυο Aprilia στην πρώτη εξάδα της εκκίνησης! Την δεύτερη σειρά κλείνει ο Fabio Quartararo στην 6η θέση ο οποίος εκνευρίστηκε αρκετά με τον Jack Miller γιατί τον παρεμπόδισε στο να πάρει μια καλύτερη θέση στον αυριανό αγώνα.

Από την τρίτη σειρά θα ξεκινήσουν τον αγώνα οι Suzuki των Alex Rins και Joan Mir, ενώ μαζί τους θα είναι και η Ducati του Zarco.

Advertisement

Την δεκάδα έκλεισε ο Takaaki Nakagami που πέρασε και αυτός από το Q1, μπροστά από τον Jack Miller.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Ινδονησία, ο Miguel Oliveira, δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 16η θέση ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Enea Bastianini θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 13η θέση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Πρόγραμμα και ώρες του 3ου αγώνα MotoGP στην Αργεντινή
Χάνει το MotoGP Αργεντινής ο Marc Marquez
Στην Ελλάδα η πρώτη στάση του ευρωπαϊκού Yamaha MT Tour, 12-20 Απριλίου!