Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ντεμπούτο με βάθρο για τον Valentino Rossi

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο με βάθρο για τον Valentino Rossi

NEWSMOTO

Ντεμπούτο με βάθρο για τον Valentino Rossi

NEWSMOTO

Στον πρώτο κιόλας αγώνα με την BMW ο Valentino Rossi κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στο Dubai.

Advertisement
Advertisement

Το αγωνιστικό τριήμερο που μας πέρασε (13-15 Ιανουαρίου) είχαμε την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας WRT και φυσικά του Valentino Rossi. Η ομάδα πλέον έχει ξεκινήσει συνεργασία με την BMW και οι οδηγοί έχουν στα χέρια τους την M4 GT3 η οποία αποδείχτηκε εξαιρετικά ανταγωνιστική αν λάβουμε υπόψη τα εξαιρετικά αποτελέσματα στον 24ωρο αγώνα του Dubai.

Στο ντεμπούτο λοιπόν της WRT με τα αυτοκίνητα της BMW κατάφεραν να κατακτήσουν τη νίκη με τους Jens Klingmann, Dries Vanthoor, Mohammed Saud Fahad Al Saud, Diego Menchaca και Jean-Baptiste Simmenauer. Για την BMW M4 GT3 αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε 24ωρο αγώνα και η πρώτη νίκη της BMW στο Dubai από το 2011.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της WRT BMW συνόδευσε η κατάκτηση της 3ης θέσης από τον Valentino Rossi. Η BMW M4 GT3 με το νούμερο 46 οδηγήθηκε από τους Rossi, Maxime Martin, Max Hesse, Timothy Whale και Sean Gelael. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP ανεβαίνει στο βάθρο στην σύντομη καριέρα του με την WRT.

Advertisement

Ο αγώνας ήταν δραματικός για τον Ιταλό οδηγό και την ομάδα του, καθώς μερικές ώρες πριν το τέλος του αγώνα και ενώ ήταν στην 3η θέση, είχαν ατύχημα. Κατάφεραν όμως να ανακάμψουν, να διορθώσουν το αυτοκίνητο και τελικά να το οδηγήσουν στο βάθρο. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι αυτό είναι το πρώτο μου βάθρο με την WRT και το πετύχαμε με την BMW M», είπε ο Rossi. «Ο αγώνας ήταν καλός και τον ευχαριστήθηκα. Δεν ήταν εύκολος αλλά στο τέλος πήραμε το βάθρο που ήταν ο στόχος μας».

Advertisement

Επόμενος αγώνας για την ομάδα του Valentino Rossi είναι σε 3 εβδομάδες στον διάσημο αγώνα Bathurst 12 Hours στην Αυστραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι πρώτες δοκιμές του Rossi με την BMW M4 GT3 (+video)
O Valentino Rossi μετακομίζει από την Audi στη BMW
Ducati: Ο Rossi μας έκανε ζημιά

Advertisement