Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Οι πρώτες δοκιμές του Rossi με την BMW M4 GT3 (+video)

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πρώτες δοκιμές του Rossi με την BMW M4 GT3 (+video)

NEWSMOTO

Οι πρώτες δοκιμές του Rossi με την BMW M4 GT3 (+video)

NEWSMOTO

Ο Valentino Rossi από το 2023 θα είναι επίσημα εργοστασιακός οδηγός της BMW M Motorsport.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της ομάδας WRT στο πρωτάθλημα GT3, η BMW M ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Valentino Rossi για το 2023. Ο Ιταλός, θρύλος του MotoGP, ανήκει πλέον στην ομάδα της BMW M ως ένας από τους εργοστασιακούς οδηγούς και θα οδηγήσει στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe με μια BMW M4 GT3.

Η εμπλοκή του Valentino Rossi με τους αγώνες αυτοκινήτου ξεκίνησε το 2022 με την ομάδα WRT οδηγώντας ένα Audi R8 LMS. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe και είχε μια καλή παρουσία, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Το 2023 αναμένεται ακόμα πιο ανταγωνιστικό για τον Ιταλό οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Ο Rossi ήδη έκανε δοκιμές με την BMW M4 GT3 με την οποία θα αγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα του Dubai στις αρχές Ιανουαρίου. Αργότερα έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή της ομάδας στον κλασικό αγώνα Bathurst στην Αυστραλία, πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα GT World Challenge. Στόχος της ομάδας φέτος είναι να πάρει μέρος και στον διάσημο αγώνα Spa 24 Hours.

Advertisement

Ο Rossi είπε: «Είμαι περήφανος που έγινα μέλος των εργοστασιακών οδηγών της BMW M. Πέρυσι ξεκίνησα σοβαρά τους αγώνες αυτοκινήτου και τερμάτισα την πρώτη χρονιά με την WRT πολύ καλά. Είμαι ικανοποιημένος που η ομάδα WRT επέλεξε την BMW M ως νέο συνεργάτη. Ήδη δοκίμασα την BMW M4 GT3 δύο φορές και αισθάνθηκα καλά με το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί την επόμενη χρονιά».

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Valentino Rossi μετακομίζει από την Audi στη BMW
Ducati: Ο Rossi μας έκανε ζημιά
Αποσύρεται επίσημα το νούμερο 46 του Valentino Rossi