Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ναι, θέλουμε ένα KTM 390 Enduro (+video)

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ναι, θέλουμε ένα KTM 390 Enduro (+video)

NEWSMOTO

Ναι, θέλουμε ένα KTM 390 Enduro (+video)

NEWSMOTO

Η KTM πιάστηκε να δοκιμάζει ένα νέο Enduro βασισμένο στο 390 Adventure.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μοντέλα που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε στην γκάμα της KTM είναι το 690 Enduro. Το ικανό αυτό μοντέλο έκανε την εμφάνισή του πρώτη φορά το 2008 και αμέσως έγινε το ιδανικό όχημα διπλής χρήσης έχοντας φυσικά εκρηκτικές επιδόσεις, πολύ καλή συμπεριφορά στο Off-Road, αλλά και έναν ταξιδιωτικό χαρακτήρα που ταίριαζε απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα.

Κάποιοι τα τελευταία χρόνια ζητούσαν από την KTM επίμονα να προσθέσει στην γκάμα της ένα μικρότερο Enduro με τον κινητήρα του 390 Adventure. Φαίνεται πως οι Αυστριακοί άκουσαν τις «φωνές» του κοινού και έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω σε ένα KTM 390 Enduro.

Η μοτοσικλέτα βασίζεται στην 390 Adventure του 2024 έχοντας όμως σαφώς ψηλότερη σιλουέτα και λιγότερα πλαστικά μέρη. Στο εμπρός μέρος το φωτιστικό σώμα είναι λιτό και συνοδεύεται από ένα ψηλό φτερό που ταιριάζει στον χαρακτήρα της μοτοσικλέτα. Το τιμόνι είναι τοποθετημένο ψηλά και θέση οδήγησης είναι στενή με την ουρά να είναι πολύ αιχμηρή και μικροκαμωμένη.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερος είναι ο σχεδιασμός της εξάτμισης καθώς το τελικό είναι τοποθετημένο κάτω από το ψαλίδι, πίσω από το μοχλικό της ανάρτησης. Όσο για τα τεχνικά στοιχεία, αυτά δεν έχουν διαρρεύσει. Ο κινητήρας ωστόσο θα είναι ίδιος με το 390 Adventure και το μονοκύλινδρο σύνολο των 373 κ.εκ. θα αποδίδει 44 ίππους και 37 Nm ροπής. Οι αναρτήσεις θα είναι κλασικά της WP, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω με χωμάτινα ελαστικά.

Η επερχόμενη KTM 390 Enduro πιάστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό να δοκιμάζεται στην Ινδία και μάλιστα έχοντας δίπλα του το επόμενο 390 Adventure του 2025.

Δείτε το κατασκοπευτικό βίντεο των KTM στην Ινδία.