Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια Sprint: Νίκη του Μαρτίν και… όλα για όλα την Κυριακή

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Βαλένθια Sprint: Νίκη του Μαρτίν και… όλα για όλα την Κυριακή

NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια Sprint: Νίκη του Μαρτίν και… όλα για όλα την Κυριακή

NEWSMOTO

Ο Χόρχε Μαρτίν έκανε το χρέος του κατακτώντας τη νίκη στον Sprint της Βαλένθια και πλέον όλα θα κριθούν στο Grand Prix της Κυριακής.

Advertisement
Advertisement

Ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει ο Χόρχε Μαρτίν να πετύχει τον μεγάλο του στόχο ήταν να ρισκάρει στο μέγιστο βαθμό στον Αγώνα Sprint του MotoGP, κάτι που έκανε με εμφατικό τρόπο στον Αγώνα Sprint της Βαλένθια. Ο Ισπανός της Pramac Racing έκανε εξαιρετική εκκίνηση και από την 6η θέση γρήγορα βρέθηκε στη μάχη του βάθρου. Με επιμονή και πλήρη συγκέντρωση άντεξε στις επιθέσεις των Μαρκ Μάρκεθ και Μάβερικ Βινιάλες στους πρώτους γύρους και μόλις βρήκε το ρυθμό του ξεκίνησε μια επίθεση διαρκείας.

Αρχικά πέρασε τον Βινιάλες και έμεινε να παλεύει για τη νίκη με τον Μπίντερ. Κατάφερε με πειστικό τρόπο να περάσει και τον αναβάτη της KTM εξασφαλίζοντας στο τέλος μια πολύ σπουδαία και άξια νίκη. Η νίκη του Μαρτίν σε συνδυασμό με την 5η θέση του Πέκο Μπανάια έφερε τη διαφορά στους 14 βαθμούς. Όλα πλέον θα κριθούν για τον τίτλο στο Grand Prix της Κυριακής όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μπραντ Μπίντερ και το βάθρο έκλεισε ο εκπληκτικό Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός ρίσκαρε πολύ για να πάρει αυτό το βάθρο και να το αφιερώσει στην ομάδα την οποία αφήνει την επόμενη χρονιά έπειτα από 10 χρόνια γεμάτα επιτυχίες. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, ενώ ο Μπανάια ήταν 5ος κρατώντας με δυσκολία πίσω του τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο.

Advertisement

Ο Μάρκο Μπεζέκι ήταν 7ος και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Άλεξ Μάρκεθ, Γιόχαν Ζάρκo και Αουγκούστο Φερνάντεζ. Πτώση και μάλιστα από την 4η θέση είχε ο Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha ο οποίος έδειξε εξαιρετικό ρυθμό στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Advertisement

Την Κυριακή στις 16:00 πραγματοποιείται το Grand Prix της Βαλένθια.

Αποτελέσματα Sprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Βαλένθια QP: Ο Βινιάλες την τελευταία pole της χρονιάς
MotoGP Βαλένθια: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP Κατάρ QP: Pole position με αδιανόητο ρεκόρ για τον Μαρίνι