Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Ρόσι και Μάρκεθ ξανά στην ίδια πίστα

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Ρόσι και Μάρκεθ ξανά στην ίδια πίστα

NEWSMOTO

MotoGP: Ρόσι και Μάρκεθ ξανά στην ίδια πίστα

NEWSMOTO

Συνάντηση γιγάντων είχαμε στις δοκιμές προετοιμασίας στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας.

Advertisement
Advertisement

Η σχέση του Βαλεντίνο Ρόσι με τον Μαρκ Μάρκεθ από εκείνον τον αλησμόνητο αγώνα του 2015 στη Μαλαισία (δείτε τι είχε συμβεί εδώ) πήρε την κάτω βόλτα και ουσιαστικά οι δύο κορυφαίοι αναβάτες του MotoGP από τότε θεωρούνται ορκισμένοι εχθροί. Από τότε που ο «Γιατρός» εγκατέλειψε το MotoGP οι δύο αναβάτες δεν είχαν βρεθεί μαζί στην ίδια πίστα.

Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και στις δοκιμές προετοιμασίας του WSBK οι δύο αναβάτες μοιράστηκαν ξανά την ίδια πίστα. Πώς έγινε αυτό; Στην πίστα Πορτιμάο της Πορτογαλίας πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες το επίσημο τεστ προετοιμασίας των αναβατών WSBK για τη νέα χρονιά και η Ακαδημία VR46 με όλους τους αναβάτες της Ducati, αλλά και τον ίδιο τον Ρόσι, βρήκαν την ευκαιρία να ξεσκουριάσουν από τη χειμερινή ανάπαυλα.

Advertisement
Advertisement

Το 2024 ωστόσο, ανάμεσα στους αναβάτες της Ducati στο MotoGP, βρίσκεται και ο Μαρκ Μάρκεθ με την ομάδα της Gresini. Δίπλα λοιπόν στους Πέκο Μπανάια, Ένεα Μπαστιανίνι, Άλεξ Μάρκεθ, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, Μάρκο Μπεζέκι και Φράνκο Μορμπιντέλι βρέθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος για πρώτη φορά δοκίμασε την μοτοσικλέτα προπόνησης Panigale V4S.

Advertisement

Μαζί με τους αναβάτες της Ducati, στην πίστα βρέθηκε και ο Βαλεντίνο Ρόσι με την αγαπημένη του Yamaha R1. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι Ρόσι και Μάρκεθ βρέθηκαν ξανά αντίπαλοι στην ίδια πίστα, αν και πλέον η «διαμάχη» έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Advertisement

Για την ιστορία, οι άνθρωπο της Ducati αποφάσισαν να μην βάλουν σύστημα χρονομέτρησης στη μοτοσικλέτα του Μάρκεθ, θέλοντας ίσως να αποφύγουν τα πικάντικα σχόλια σε περίπτωση που ο Ισπανός ήταν ταχύτερος. Στους υπόλοιπους πάντως ο πρωταθλητής Μπανάια ήταν ταχύτερος.

Advertisement

Οι αναβάτες του MotoGP την επόμενη εβδομάδα (6 Φεβρουαρίου) θα βρεθούν στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία για τις πρώτες δοκιμές προετοιμασίας του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με τη Red Bull στο πλευρό της το 2024 η GasGas MotoGP (+video)
Βόμβα ή πυροτέχνημα η Trackhouse Aprilia στο MotoGP
MotoGP: Βραβείο εκκεντρικότητας για την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι