Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Βόμβα ή πυροτέχνημα η Trackhouse Aprilia στο MotoGP

Ελλάδα 3:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βόμβα ή πυροτέχνημα η Trackhouse Aprilia στο MotoGP

NEWSMOTO

Βόμβα ή πυροτέχνημα η Trackhouse Aprilia στο MotoGP

NEWSMOTO

Η αμερικανική ομάδα παρουσίασε τα χρώματα της μοτοσικλέτας με την οποία θα αγωνιστεί το 2024 στο MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Στο Λος Άντζελες πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της νέας ομάδας Trackhouse Racing Aprilia που πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η ομάδα του Τζάστιν Μαρκς στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα RNF να την εξαγοράσει και να γίνει εκείνη η δορυφορική ομάδα της Aprilia στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας στον κόσμο.

Όπως αναμενόταν, τα χρώματα στις Aprilia RS-GP των Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεζ είναι εμπνευσμένα από την αμερικανική σημαία καθώς η ομάδα δεν κατάφερε να βρει έναν κεντρικό χορηγό για το 2024. Παρά το γεγονός ότι η Trackhouse Racing είναι μια από τις πιο δημοφιλής ομάδες αγώνων στο NASCAR στις ΗΠΑ, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χορηγία, κάτι που δείχνει το πόσο πίσω έχει μείνει το MotoGP στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο ερώτημα στην περίπτωση της Trackhouse Aprilia είναι το κατά πόσο θα είναι ακόμα ένα πυροτέχνημα στο MotoGP ή θα καταφέρει να εδραιωθεί όπως παραδοσιακά μεγάλες ιδιωτικές ομάδες όπως η Gresini για παράδειγμα και η Pramac. Η Αμερική είναι μια δύσκολη περίπτωση και παρά το γεγονός ότι ο Τζάστιν Μαρκς έχει όλη τη διάθεση να αναγεννήσει το MotoGP στις ΗΠΑ, χωρίς τις κατάλληλες χορηγίες και την υποστήριξη μάλλον δεν θα καταφέρει να πάει μακριά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trackhouse MotoGP (@trackhousemotogp)

Advertisement

Ένα καθοριστικό στοιχείο είναι η απόδοση των αναβατών της ομάδας οι οποίοι έχουν αποδείξει την αξία και την ταχύτητά τους. Αν και η Aprilia έχει μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα για το 2024 τότε ίσως έχουμε μια πραγματικά καλή προσπάθεια για να δούμε και πάλι να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον. Πάντως τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά καθώς στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας ήταν καλεσμένοι σημαντικοί άνθρωποι της μοτοσικλέτας στην Αμερική όπως ο Κέβιν Σβάντζ, ο Φρέντι Σπένσερ και ο Ράντι Μάμολα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζει προσέγγιση στα αεροδυναμικά η Ducati MotoGP (+video)
MotoGP: Βραβείο εκκεντρικότητας για την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι
Όλα τα φώτα πάνω στον Μαρκ Μάρκεθ στην παρουσίαση της Gresini Ducati