Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Πρωταθλητής 2023 ο Πέκο Μπανάια με νίκη στη Βαλένθια

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Πρωταθλητής 2023 ο Πέκο Μπανάια με νίκη στη Βαλένθια

NEWSMOTO

MotoGP: Πρωταθλητής 2023 ο Πέκο Μπανάια με νίκη στη Βαλένθια

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια κατάκτησε τον τίτλο στη Βαλένθια με μια πειστική νίκη.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP κατάφερε να εξασφαλίσει ο Πέκο Μπανάια. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati ήταν το φαβορί για τον τίτλο ξεκινώντας τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αφού και μια 5η θέση του αρκούσε. Αυτό ωστόσο δεν σταμάτησε τον Ιταλό να πάει για τη νίκη την οποία τελικά πέτυχε κλείνοντας μια μαγική χρονιά για τον ίδιο και την Ducati.

Στον αγώνα ο Μπανάια ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα. Τα λάθη του μεγάλου του αντιπάλου Χόρχε Μαρτίν και τελικά η εγκατάλειψη του Ισπανού από νωρίς τον ανακούφισαν και οδήγησε χωρίς άγχος προς τη νίκη. Αυτή είναι η 7η νίκη του Μπανάια φέτος, ο οποίος γίνεται μόλις ο 4ος Ιταλός στην ιστορία των Grand Prix που κατακτά συνεχόμενους τίτλους.

Ο Χόρχε Μαρτίν ρίσκαρε τα πάντα για να μπορέσει να πάρει αυτός το πρωτάθλημα, αλλά δεν είχε την ψυχραιμία να μείνει πάνω στη μοτοσικλέτα του. Η εκκίνηση ήταν εξαιρετική και βρέθηκε στον πρώτο γύρο να είναι δεύτερος πίσω από τον Μπανάια. Ένα λάθος όμως τον άφησε στην 7η θέση και στην αγωνιώδη προσπάθειά του να καλύψει το χαμένο έδαφος έκανε το λάθος και έπεσε, έπειτα από σύγκρουση με τον Μαρκ Μάρκεθ.

Advertisement

Εξαιρετική η χρονιά για τον Μαρτίν ο οποίος σίγουρα θα μας απασχολήσει το 2024. Στη δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο φορμαρισμένος Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με την Gresini Ducati και το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιόχαν Ζάρκο με την Pramac Ducati. Ο Μπραντ Μπίντερ είχε περιπετειώδη αγώνα. Ο αναβάτης της KTM οδήγησε τον αγώνα για πολλούς γύρους και όλα έδειχναν ότι θα κέρδιζε, αλλά ένα σοβαρό λάθος τον έριξε στις πιο πίσω θέσεις.

Στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί ξανά στις πρώτες θέσεις έκανε μερικά επικίνδυνα προσπεράσματα, δέχτηκε ποινή για το προσπέρασμα στον Άλεξ Μάρκεθ και τελικά τερμάτισε στην 4η θέση. Ακόμα χειρότερη ήταν η μοίρα του Τζακ Μίλερ ο οποίος από την πρώτη θέση έπεσε με την KTM χαραμίζοντας μια καλή ευκαιρία για την πρώτη του νίκη.

Στην 5η θέση και πρώτη Aprilia ήταν ο Ραούλ Φερνάντεζ, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Άλεξ Μάρκεθ. Στους πρώτους δέκα επίσης βρέθηκαν οι Μορμπιντέλι, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Μαρίνι και Βινιάλες. Πτώσεις σημείωσαν οι Ρινς, Μαρτίν, Μάρκεθ, Μίλερ, Μπαστιανίνι, Φερνάντεζ και Μπεζέκι.

Το 2023 ολοκληρώθηκε με τον αγώνα της Βαλένθια. Το 2024 ξεκινάει την προσεχή Τρίτη με τις πρώτες δοκιμές χειμώνα όπου οι αναβάτες θα οδηγήσουν τις νέες τους μοτοσικλέτες με τις νέες τους ομάδες.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Βαλένθια Sprint: Νίκη του Μαρτίν και… όλα για όλα την Κυριακή
MotoGP Βαλένθια QP: Ο Βινιάλες την τελευταία pole της χρονιάς
MotoGP Βαλένθια: Πρόγραμμα και προβλέψεις