Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Πορτογαλίας: Κυρίαρχος ο Μαρτίν στο Πορτιμάο, ανέβηκε στην κορυφή!

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Πορτογαλίας: Κυρίαρχος ο Μαρτίν στο Πορτιμάο, ανέβηκε στην κορυφή!

NEWSMOTO

MotoGP Πορτογαλίας: Κυρίαρχος ο Μαρτίν στο Πορτιμάο, ανέβηκε στην κορυφή!

NEWSMOTO

Ο αναβάτης της Pramac Ducati πήρε την πρωτοπορία από την πρώτη κιόλας στροφή του αγώνα και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Πολύ δράμα με πτώσεις στο τέλος.

Advertisement
Advertisement

Σε μία επίδειξη ικανοτήτων και υψηλού ρυθμού, ο Χόρχε Μαρτίν πήρε την καρό σημαία στον δεύτερο αγώνα της φετινής σεζόν του MotoGP. Ο Ισπανός δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά στον αγώνα μετά την εκκίνηση και με τους 25 βαθμούς της άνετης νίκης, είναι πλέον επικεφαλής του πρωταθλήματος.

Το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Ενέα Μπαστιανίνι και Πέδρο Ακόστα οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την βεβιασμένη πτώση του Βινιάλες στο τέλος, για να κερδίσουν μία θέση.

Εντυπωσιακός ο 19χρονος Ισπανός που τα έβαλε με τα… μεγαθήρια στον μόλις δεύτερο αγώνα του στο MotoGP και βγήκε νικητής.

Ο αγώνας

Advertisement
Advertisement

Ο Χόρχε Μαρτίν πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση και χρησιμοποιώντας την εξωτερική, πήρε την πρωτοπορία και έστριψε προ των Βινιάλες και Μπαστιανίνι. Ταυτόχρονα, ο Μαρκ Μάρκεθ κέρδισε τρεις θέσεις από τον πρώτο κιόλας γύρο, ανεβαίνοντας στην 5η θέση.

Οι Φράνκο Μορμπιντέλι και Άλεξ Μάρκεθ είχαν πτώση, ο πρώτος στο ξεκίνημα, ο δεύτερος λίγο αργότερα, αλλά αμφότεροι επέστρεψαν στην πίστα σύντομα, αφού η μοτοσικλέτα τους δεν είχε υποστεί σημαντική ζημιά.

Στον 4ο γύρο, οι Μπίντερ και Ακόστα εκμεταλλεύτηκαν το λάθος άνοιγμα του Μίλερ και ανέβηκαν στην 6η και 7η θέση, αντίστοιχα. Ο Ισπανός ολοκλήρωσε ένα φοβερό προσπέρασμα στον Μπίντερ στον 6ο γύρο, φρενάροντας πιο αργά στην εσωτερική και ανέβηκε έτσι στην 6η θέση.

Advertisement

Ο ρυθμός του αναβάτη της Red Bull GasGas Tech3 ήταν τρομερός και ούτε έναν γύρο μετά, προσπέρασε και τον Μάρκεθ. Στον 12ο γύρο, ο εντυπωσιακός 19χρονος έκανε την επίθεσή του στον Μπανάια, αλλά έχασε το πίσω μέρος στην έξοδο και δεν ολοκλήρωσε την κίνηση.

Ο Άλεξ Μάρκεθ εγκατέλειψε στον 18ο γύρο, καθώς δεν επανάκαμψε ποτέ μετά την πτώση τους στις αρχές του αγώνα. Την ίδια ώρα, η μάχη μεταξύ Μπανάια και Ακόστα είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, ενώ οι μπροστά ανέβαζαν ρυθμό και σημείωναν προσωπικά ταχύτερα περάσματα.

Advertisement

Ο 19χρονος Ισπανός κατάφερε τελικά να κερδίσει την 4η θέση από τον πρωταθλητή, εκμεταλλευόμενος το λάθος άνοιγμα γραμμής του δεύτερου στη στροφή 3.

Στον 23ο γύρο, η μάχη μεταξύ Μάρκεθ και Μπανάια κατέληξε σε… δράμα, καθώς η αντεπίθεση του Ιταλού από την εσωτερική, ενώ έκλεινε ο Ισπανός, κατέληξε σε πτώση και των δύο.

Ο Βινιάλες, από εκεί που πήγαινε για μία εύκολη 2η θέση, έπεσε βεβιασμένα, πιθανώς έχοντας μείνει από βενζίνη με την Aprilia, με τη μοτοσικλέτα να ενεργοποιεί τις λειτουργίες ασφαλείας της.

Advertisement

Έτσι, ο εκπληκτικός αγώνας του rookie Πέδρο Ακόστα εξαργυρώθηκε με την 3η θέση και το βάθρο. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Μπαστιανίνι που ήταν ο πιο σταθερός της πίστας μετά τον κυρίαρχο «Martinator».

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του MotoGP στο Πορτιμάο: