Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ολλανδίας Sprint: Ασταμάτητος ο Μπεζέκι κέρδισε εύκολα στο Άσσεν

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ολλανδίας Sprint: Ασταμάτητος ο Μπεζέκι κέρδισε εύκολα στο Άσσεν

NEWSMOTO

MotoGP Ολλανδίας Sprint: Ασταμάτητος ο Μπεζέκι κέρδισε εύκολα στο Άσσεν

NEWSMOTO

Ο Μάρκο Μπεζέκι δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και κέρδισε στο Άσσεν.

Advertisement
Advertisement

Η κυριαρχία της Παρασκευής στις δοκιμές και η απόλυτη επικράτηση στις κατατακτήριες δεν ήταν τελικά καθόλου τυχαία για τον Μάρκο Μπεζέκι. Ο Ιταλός αναβάτης της Mooney VR46 Ducati επιβεβαίωσε ότι είναι ο… Πάπας του «Καθεδρικού της Ταχύτητας» κερδίζοντας με άνεση τον αγώνα Sprint του Σαββάτου.

Ο Μπεζέκι δεν έκανε καλή εκκίνηση και βρέθηκε από την πρώτη στην 3η θέση. Ο ρυθμός του παρόλα αυτά ήταν ανώτερος από τους αντιπάλους του και κατάφερε να βρεθεί γρήγορα στην κορυφή με δύο αποφασιστικά προσπεράσματα. Μόλις βρέθηκε στην κορυφή είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έφτασε σε μια πειστική νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το στήσιμο της μοτοσικλέτας του ήταν σταθερός και ανταγωνιστικός στη διάρκεια του αγώνα καταφέρνοντας να βρεθεί στη 2η θέση και να πάρει σημαντικούς βαθμούς.

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Φάμπιο Κουαρταράρο με περιπετειώδη τρόπο. Ο Γάλλος της Yamaha, είχε σε όλο τον αγώνα μπροστά του τον Μπράντ Μπίντερ με την KTM. Στον τελευταίο γύρο ωστόσο ο Νοτιοαφρικανός έκανε ένα μικρό λάθος και πάτησε εκτός πίστας. Αυτή ήταν η δεύτερη προειδοποίηση για τον Μπίντερ που σήμαινε άμεσα ποινή διέλευσης Long Lap. Επειδή ήταν όμως ο τελευταίος γύρος η ποινή μετατράπηκε σε 3 δευτερόλεπτα στον συνολικό χρόνο αγώνα του, κάτι που έριξε τον Μπίντερ στην 5η θέση.

Advertisement

Ο Κουαρταραρό λοιπόν κληρονόμησε την 3η θέση στον καλύτερο φετινό του αγώνα με την Yamaha. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την Aprilia και την εξάδα έκλεισε ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati. Στους δέκα πρώτους μπήκαν επίσης οι Βινιάλες, Μπαστιανίνι, Άλεξ Μάρκεθ και Λούκα Μαρίνι.

Την Κυριακή στις 15:00 ξεκινάει το Grand Prix της Ολλανδίας.

Αποτελέσματα Sprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ολλανδίας: O Μπεζέκι πήρε την pole στο Άσσεν με νέο ρεκόρ πίστας
MotoGP Γερμανίας Sprint: Νίκη για τον Μαρτίν
MotoGP Ολλανδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις