Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ολλανδίας: Ο αλάνθαστος Μπανάια κέρδισε στο Άσσεν

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ολλανδίας: Ο αλάνθαστος Μπανάια κέρδισε στο Άσσεν

NEWSMOTO

MotoGP Ολλανδίας: Ο αλάνθαστος Μπανάια κέρδισε στο Άσσεν

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια πήρε το αίμα του πίσω για την ήττα στον αγώνα Sprint και κέρδισε την Κυριακή στο Άσσεν.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζαμε από τον αγώνα Sprint του Σαββάτο ότι η μάχη για τη νίκη θα παιχτεί ανάμεσα στους Μάρκο Μπεζέκι και Πέκο Μπανάια. Με εξαίρεση τον απίστευτο Μπαντ Μπίντερ και την KTM, οι δύο Ιταλοί και πάλι είχαν τον πρώτο λόγο την Κυριακή στο Άσσεν, αυτήν τη φορά όμως άλλαξαν ρόλους.

Ο Πέκο Μπανάια την Κυριακή ήταν απίθανος οδηγώντας σαν πραγματικός πρωταθλητής. Πήρε γρήγορα την πρωτοπορία του αγώνα από τον αποφασισμένο Μπίντερ και αμέσως προσπάθησε να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας. Τόσο ο Μπίντερ όμως όσο και ο Μπεζέκι δεν του επέτρεψαν να ξεφύγει κρατώντας τη διαφορά μέσα στο ένα δευτερόλεπτο.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος όμως ο πρωταθλητής της Ducati είχε την ψυχραιμία να διατηρήσει το ρυθμό του και τελικά να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάρκο Μπεζέκι με την Mooney VR46 Ducati σε ένα πολύ δυνατό τριήμερο για τον εκείνον, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την Aprilia.

Όπως και στον αγώνα Sprint, έτσι και στον κανονικό αγώνα της Κυριακής, στην 3η θέση τερμάτισε κανονικά τον αγώνα ο Μπραντ Μπίντερ. Πάλι όμως έκανε λάθος στον τελευταίο γύρο, πάτησε εκτός πίστας για δεύτερη φορά και τελικά του δόθηκε ποινή μιας θέσης. Αυτό τον έριξε στην 4η θέση με τον Εσπαργκαρό να ανεβαίνει στο βάθρο με την Aprilia.

Advertisement

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Χόρχε Μαρτίν στην 5η θέση που διατήρησε τη 2η θέση στη βαθμολογία, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati. Στη δεκάδα επίσης βρέθηκαν οι Μαρίνι, Νακαγκάμι, Μπορμπιντέλι και Αουγκούστο Φερνάντεζ. Σημαντικότερη πτώση ήταν εκείνη του Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha, ο οποίο πήρε μαζί του και τον Γιόχαν Ζάρκο, ενώ και ο Τζακ Μίλερ με την KTM είχε πτώση.

Advertisement

Από αυτήν τη στιγμή ξεκινάει η καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος MotoGP, το οποίο επιστρέφει ξανά στις αρχές Αυγούστου (6  Αυγούστου) με το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας στο Silverstone.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ολλανδίας Sprint: Ασταμάτητος ο Μπεζέκι κέρδισε εύκολα στο Άσσεν
MotoGP Ολλανδίας: O Μπεζέκι πήρε την pole στο Άσσεν με νέο ρεκόρ πίστας
MotoGP Ολλανδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις