Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Μπεζέκι την pole στο βρεγμένο Silverstone

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Μπεζέκι την pole στο βρεγμένο Silverstone

NEWSMOTO

MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Μπεζέκι την pole στο βρεγμένο Silverstone

NEWSMOTO

Μέσα σε δυνατή βροχή και κρύο ο Μάρκο Μπεζέκι βρήκε τον τρόπο να πάρει την pole position στο Silverstone.

Advertisement
Advertisement

Ο καιρός άλλαξε άρδην στην περιοχή της πίστας του Silverstone το Σάββατο και οι κατατακτήριες του MotoGP πραγματοποιήθηκαν σε έντονη βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό φυσικά δεν επηρέασε τον Μάρκο Μπεζέκι να κινηθεί γρήγορα και να πάρει τελικά την pole position.

Ο Ιταλός ήταν δυνατός σε όλες τις συνθήκες και δεν είχε πρόβλημα στη βροχή να βρει έναν καλό ρυθμό. Η πρώτη του προσπάθεια ήταν αρκετή για να τον φέρει στην πρώτη θέση και έπειτα στάθηκε τυχερός καθώς στη δεύτερη προσπάθειά του σημείωσε πτώση, αλλά παρέμεινε τελικά στην κορυφή.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τζακ Μίλερ με την εργοστασιακή KTM. Ο Αυστραλός απέδειξε για μια ακόμα φορά την ταχύτητα στη βροχή και παρά την πτώση του βρέθηκε στην πρώτη σειρά του grid. Μαζί με τους Μπεζέκι και Μίλερ στην πρώτη σειρά βρέθηκε ο Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati.

Advertisement

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα ξεκινήσουν τον αγώνα Sprint και τον αγώνα της Κυριακής οι Πέκο Μπανάια (επίσης σημείωσε πτώση), Αουγκούστο Φερνάντεζ και Λούκα Μαρίνι με τον Ισπανό της GasGas να κάνει την ευχάριστη έκπληξη περνώντας από το Q2.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χόρχε Μαρτίν, Μάβερικ Βινιάλες και Γιόχαν Ζάρκο με τον Μπράντ Μπίντερ να μένει στη 10η θέση και τον Αλέιξ Εσπαργκαρό με την Aprilia εκτός δεκάδας παρότι στο στεγνό ήταν πολύ γρήγορος.

Advertisement

Στις 17:00 το απόγευμα πραγματοποιείται ο Αγώνας Sprint του Σαββάτου.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς
MotoGP: Σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς ενόψει Silverstone
Το απίστευτο δώρο της Suzuki σε αναβάτη MotoGP (+video)