Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Le Mans: Χορός στη βροχή για Pedrosa

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Le Mans: Χορός στη βροχή για Pedrosa

NEWSMOTO

MotoGP Le Mans: Χορός στη βροχή για Pedrosa

NEWSMOTO

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και πρώτη επί γαλλικού εδάφους πανηγύρισε στο Μαν ο Ντάνι Πεντρόσα! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda διαχειρίστηκε άμεσα τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες αφού η εκκίνηση δόθηκε υπό βροχή, η οποία σταμάτησε και μέχρι το τέλος του 28 γύρων αγώνα, είχε προλάβει ήδη να διαφαίνεται στεγνή αγωνιστική γραμμή.

Ο 27χρονος που εκκινούσε μόλις έκτος, έκανε καλό ξεκίνημα στον αγώνα, έστριψε τρίτος, απαλλάχθηκε σύντομα από το εμπόδιο του Χόρχε Λορένθο και αφού εναλλάχθηκε μερικές φορές στη πρωτοπορία με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, πήρε τελικά τα ηνία ακριβώς στα μισά του αγώνα και δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Η RC213V μοτοσυκλέτα του Πεντρόσα πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με προβάδισμα σχεδόν πέντε δευτερολέπτων! Με αυτή την επιτυχία, ο Ισπανός πέρασε και στη κορυφή της βαθμολογίας!

Advertisement
Advertisement

Το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο MotoGP πέτυχε ο Καλ Κράτσλοου, με τον Βρετανό αναβάτη της Yamaha Tech 3 να ξεπερνά τους πόνους από τον τραυματισμό του στο πόδι και να τερματίζει μπροστά από τη δεύτερη εργοστασιακή Honda, του Μαρκέθ, που για έναν ακόμα αγώνα βρέθηκε στο βάθρο – αν και η κακή του εκκίνηση, του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Ακολούθησαν οι δύο Ducati με τον Ντοβιτσιόζο, μετά το χθεσινό του πλασάρισμα στη πρώτη σειρά της εκκίνησης, να μάχεται στη κορυφή στους πρώτους 14 γύρους. Έκτος ήταν ο Αλβάρο Μπαουτίστα με την ιδιωτική Honda της Gresini.

Εφιαλτικό απόγευμα για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Παρά το καλό του ξεκίνημα, ο Λορένθο έχανε έδαφος όσο περνούσε η ώρα και στέγνωνε η πίστα, τερματίζοντας τελικά μόλις έβδομος. Από την άλλη, ο Βαλεντίνο Ρόσι σκαρφάλωσε στην εκκίνηση από την όγδοη στη δεύτερη θέση αλλά έντεκα γύρους πριν το τέλος είχε πτώση.

Advertisement

Επέστρεψε στη μάχη με τη πληγωμένη M1 και τελικά τερμάτισε δωδέκατος. Πίσω του και πρώτος ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες CRT ήταν ο Αλεϊς Εσπαργκαρό της Power Electronics Aspar.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

Αναβάτης Ομάδα Χρόνος
1 Ντάνι ΠΕΝΤΡΟΘΑ Repsol Honda Team  49’17.707
2 Καλ ΚΡΑΤΣΛΟΟΥ Monster Yamaha Tech 3 + 4.863
3 Μαρκ ΜΑΡΚΕΘ Repsol Honda Team + 6.949
4 Αντρέα ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟ Ducati Team + 10.087
5 Νίκι ΧΕΪΝΤΕΝ Ducati Team + 18.471
6 Αλβάρο ΜΠΑΟΥΤΙΣΤΑ GO&FUN Honda Gresini + 23.561
7 Χόρχε ΛΟΡΕΝΘΟ Yamaha Factory Racing + 27.961
8 Μικέλε ΠΙΡΟ Ignite Pramac Racing + 40.775
9 ΜπράντλεΪ ΣΜΙΘ Monster Yamaha Tech 3 + 41.407
10 Στέφαν ΜΠΡΑΝΤΛ LCR Honda MotoGP + 1’00.995

Βαθμολογία:
Πεντρόθα 83, Μαρκέθ 77, Λορένθο 66, Κράτσλοου 55, Ρόσι 47, Ντοβιτσιόζο 39, Μπαουτίστα 38, Χεϊντεν 35, Εσπαργκαρό 20

Επόμενος αγώνας, στο Μουτζέλο της Ιταλίας, στις 2 Ιουνίου.

Advertisement

Φωτογραφίες: Bridgestone