Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ινδονησίας: Τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα, νίκη Μπανάια – πτώση Μαρτίν

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ινδονησίας: Τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα, νίκη Μπανάια – πτώση Μαρτίν

NEWSMOTO

MotoGP Ινδονησίας: Τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα, νίκη Μπανάια – πτώση Μαρτίν

NEWSMOTO

Το δραματικό Grand Prix της Ινδονησίας μας επιφύλαξε έναν απίθανο αγώνα με πολλές ανατροπές που βάζουν φωτιά στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από πολλά χρόνια ο αδικοχαμένος Νίκι Χέιντεν, την εποχή που τα αποτελέσματά του στην Ducati ήταν φτωχά, είχε πει ότι «στεκόμαστε στη γραμμή εκκίνησης γιατί πολύ απλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε έναν αγώνα» και πόσο δίκιο είχε. Δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί καλύτερα το ρητό του Χέιντεν στην Ινδονησία με έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει και τον φετινό τίτλο.

Στην αρχή του αγώνα, η απίστευτη εκκίνηση του Μαρτίν τον έφερε να στρίβει πρώτος και να παίρνει άμεσα την πρωτοπορία. Ο Ισπανός οδήγησε πολύ γρήγορα στους πρώτους γύρους και έφτιαξε διαφορά ασφαλείας δείχνοντας ξανά ότι θα κάνει περίπατο και θα αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία. Στο μέσο του αγώνα όμως ένα μικρό λάθος σε συνδυασμό με το μαλακό ελαστικό που επέλεξε τον οδήγησαν σε πτώση και εγκατάλειψη.

Advertisement
Advertisement

Ο Πέκο Μπανάια από την άλλη, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Μαρτίν κατακτώντας τη νίκη και μάλιστα ξεκινώντας από την 13η θέση. Ο Ιταλός ήταν πολύ γρήγορος και επιθετικός, οδήγησε σαν πρωταθλητής και ανταμείφθηκε με ένα απίστευτο comeback φτάνοντας σε μια σημαντικότατη νίκη. Μετά λοιπόν από αυτήν την εξέλιξη ο Μπανάια φεύγει από την Ινδονησία στην κορυφή της βαθμολογίας MotoGP και μάλιστα με 15 βαθμούς από τον Μαρτίν.

Advertisement

Μεγάλη μάχη είχαμε για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου με τους Μάβερικ Βινιάλες και Φάμπιο Κουαρταραρό να τα δίνουν όλα. Ο Ισπανός της Aprilia άντεξε τελικά στην πίεση του Γάλλου της Yamaha και πήρε τη 2η θέση. Στην 4η θέση τερμάτισε ο ανεβασμένο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, ενώ ο Μάρκο Μπεζέκι πέρασε στον τελευταίο γύρο τον Μπραντ Μπίντερ για να πάρει την 5η θέση.

Advertisement

Ο Μπίντερ από την άλλη δέχτηκε δύο ποινές Long Lap για επιθετική οδήγηση η οποία μάλιστα οδήγησε σε πτώση τον Λούκα Μαρίνι. Στη δεκάδα τερμάτισαν επίσης οι Μίλερ, Μπαστιανίνι, Ρινς και Αλέιξ Εσπαργκαρό, ενώ οι σημαντικότερες πτώσεις εκτός του Μαρτίν ήταν εκείνες των Μαρκ Μάρκεθ, Γιόχαν Ζάρκο και Λούκα Μαρίνι.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα, 20-22 Οκτωβρίου για το Grand Prix της Αυστραλίας στο Φίλιπ Άιλαντ.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα


Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ινδονησίας Sprint: Μαγικός Μαρτίν πήρε τη νίκη και στη Μανταλίκα
Επίσημο MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati το 2024
MotoGP Ινδονησίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις