Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ινδονησίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ινδονησίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Ινδονησίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το MotoGP επιστρέφει το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου στην πίστα Μανταλίκα της Ινδονησίας.

Advertisement
Advertisement

Η περιοδεία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP στις ασιατικές πίστες συνεχίζεται το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου. Μετά την Ινδία και την Ιαπωνία το MotoGP προσγειώνεται στην Ινδονησία και την εντυπωσιακή πίστα Μανταλίκα για τον 15ο γύρο του πρωταθλήματος.

Τα πράγματα έχουν πάρει μια συναρπαστική τροπή όσον αφορά τη διεκδίκηση του τίτλου καθώς έχουμε φτάσει στο σημείο δύο αναβάτες να διεκδικούν στα ίσια το πρωτάθλημα. Ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογία, ωστόσο πλέον νιώθει αυτή την ανάσα του Χόρχε Μαρτίν που βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς πίσω του.

Advertisement
Advertisement

Τα μέτρια τελευταία αποτελέσματα του Μπανάια σε συνδυασμό με την εκπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Μαρτίν έχουν δημιουργήσει ένα αμφίρροπο πλαίσιο που για την ώρα δείχνει να γέρνει προς τη μεριά του Ισπανού της Pramac Ducati. Μένει να δούμε ποιος έχει την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα και κυρίως την ταχύτητα να παλέψει για τον τίτλο μέχρι το τέλους.

Ένα από τα σημαντικότερα νέα μεταξύ Ιαπωνίας και Ινδονησίας ήταν φυσικά η ανακοίνωση της αποχώρησης του Μαρκ Μάρκεθ από την Repsol Honda στο τέλος του 2023. Ο Ισπανός αποχαιρετάει λοιπόν μετά από 11 χρόνια το HRC και πλέον θα οδηγήσει την Ducati της Gresini. Στην Ινδονησία είχαμε την επίσημη ανακοίνωση της Gresini Racing που θα φέρει τα αδέρφια Μάρκεθ ξανά μαζί αυτήν τη φορά με την Ducati.

Advertisement

Ακόμα ένα σημαντικό μεταγραφικό νέο είναι η ανακοίνωση του Πέδρο Ακόστα στην ομάδα GasGas Tech3 Racing. Ο ταχύτατος Ισπανός θα ανέβει από την Moto2 και θα πάρει τη θέση του Πολ Εσπαργκαρό ο οποίος θα πάρει το ρόλο δοκιμαστή της KTM.

Στο κομμάτι των τραυματισμών έχουμε επίσης εξελίξεις με τον Μάρκο Μπεζέκι να πέφτει θύμα των προπονήσεων στο Ράντζο του Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός τραυματίστηκε στην κλείδα και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Θα ταξιδέψει στην Ινδονησία, όπως και ο ομόσταβλός του Λούκα Μαρίνι και θα αγωνιστεί στην Μανταλίκα. Ο Ένεα Μπαστιανίνι επίσης επιστρέφει στη δράση και θα αγωνιστεί στο πλευρό του Πέκο Μπανάια.

Προβλέψεις MotoGP Ινδονησίας

Advertisement

Η πίστα Μανταλίκα είναι ιδιαίτερη περίπτωση κυρίως από το γεγονός των αλλόκοτων καιρικών συνθηκών που μπορεί να προκύψουν. Σίγουρα οι δύο διεκδικητές του τίτλου Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν θα είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα παλέψουν για τη νίκη.

Δυνατοί στην Ινδονησία αναμένεται να είναι και οι αναβάτες της Aprilia, με τον περσινό νικητή Μιγκέλ Ολιβέιρα να είναι μέσα στους διεκδικητές του βάθρου. Άλλωστε ο Πορτογάλος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες με την Repsol Honda να τον έχει προσεγγίσει για τη θέση του Μάρκεθ.

Και οι αναβάτες της KTM, ιδιαίτερα ο Μπραντ Μπίντερ, θα έχουν βλέψεις ακόμα και για νίκη, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν οι Μαρκ Μάρκεθ και Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha).

Πρόγραμμα MotoGP Ινδονησία

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

05:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
10:00 – Δοκιμές

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

05:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
05:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
06:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
10:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 15 Οκτωβρίου

07:00 – Αγώνας Moto3
08:15 – Αγώνας Moto2
10:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βόμβα στο MotoGP: Αποχωρεί από την Honda ο Μαρκ Μάρκεθ
MotoGP Ιαπωνίας: Ούτε η βροχή σταματά τον Μαρτίν
MotoGP: Μια μαϊμού στο γκαράζ της KTM